Η FIBA δικαίωσε τον Αντρέα Τρινκιέρι στην δικαστική διαμάχη που είχε με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και επιδίκασε στον Ιταλό προπονητή το ποσό των 110.000 ευρώ, απόρροια του συμβολαίου που είχε υπογράψει τον Ιανουάριο του 2013.

Ο 47χρονος προπονητής παρέμεινε στο “τιμόνι” της Εθνικής Ελλάδας ουσιαστικά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 και την αποτυχία στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας με την κατάκτηση της 11ης θέσης. Το συμβόλαιό του, όμως, λύθηκε το καλοκαίρι του 2014.

Σύμφωνα με την απόφαση της FIBA, η ΕΟΚ θα έπρεπε να είχε καταβάλει στον νυν προπονητή της ΟΥΝΙΚΣ Καζάν αυτό το ποσό μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

“Έχει εκδοθεί απόφαση από την FIBA, η οποία δικαιώνει τελεσίδικα στον κύριο Τρινκιέρι ένα ποσό της τάξεως των 110.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε επαφή με την ΕΟΚ για να βρεθεί μια λύση για τον τρόπο αποπληρωμής που να εξυπηρετεί τόσο τον πελάτη μου, όσο και την ομοσπονδία”, δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος του Τρινκιέρι, Αλέξανδρος Βαγιατάς, στο ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ.

“Η ΕΟΚ μας έχει προτείνει ένα πρόγραμμα 4 δόσεων το οποίο όμως δεν βρίσκει σύμφωνο τον κ. Τρινκιέρι, αφού φτάνει έως το τέλος του 2015 και ο ίδιος το θεωρεί μακροπρόθεσμο. Εμείς προτείναμε κάτι άλλο και πλέον περιμένουμε την απάντηση της ομοσπονδίας ώστε να λήξει το θέμα”.

“Η προθεσμία που είχε δώσει η FIBA ήταν για τις 2 Φεβρουαρίου, αλλά έχουμε δώσει μια μικρή παράταση, ώστε να φτάσουμε σε κάποια συνεννόηση. Από κει και πέρα είναι θέμα του κ. Τρινκιέρι το πόσο θα περιμένει ή τι θα κάνει αν η ΕΟΚ δεν συμφωνήσει με την πρότασή μας. Το επόμενο βήμα είναι να πάμε στη FIBA για την επιβολή ποινών στην ελληνική ομοσπονδία. Πιθανότατα θα είναι κάποιο πρόστιμο”.