Λιγότερο από 15 ώρες κράτησε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ των γυναικών στα χέρια της Κατερίνας Στεφανίδη, αφού η Νικόλ Κυριακοπούλου φρόντισε να περάσει τα 4,80 μ. στο μίτινγκ του Μπέρμιγχαμ και να το πάρει πίσω.

Λίγες ώρες νωρίτερα η Στεφανίδη έκανε την δική της υπέρβαση και ανέβαινε πάνω από τα 4,77 μ. βελτιώνοντας το 4,76 μ., που πέτυχε η συναθλήτρια της την Πέμπτη στη Στοκχόλμη.

Το επίπεδο του αγωνίσματος έχει ανέβει ψηλά και είναι πλέον ξεκάθαρο πως τον πρώτο λόγο έχουν οι δύο Ελληνίδες. Η Κυριακοπούλου έγινε η ένατη γυναίκα στην ιστορία του αγωνίσματος (στο κλειστό στίβο), που καταφέρνει να ξεπεράσει το φράγμα των 4,80 μέτρα. Ένα φράγμα ιδιαίτερα σημαντικό και το οποίο ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της…διάκρισης.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έδειξε για μια ακόμη φορά την ψυχή της, αφού τόσο το 4,80 μ., οσο και το 4,70 μ. το ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια. Νωρίτερα, η έμπειρη άλτρια, είχε ανέβει με την πρώτη πάνω από τα 4,50 μ. και 4,60 μέτρα. Δεύτερη με 4,70 μ. ήταν η Φαμπιάνα Μούρερ, που μπορεί να είναι η κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο με 4,83 μ., όμως, για τέταρτη φορά χάνει από την Ελληνίδα.

Η Κυριακοπούλου έκανε στο Μπέρμιγχαμ τον τελευταίο της αγώνα πριν από το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της εκεί που πλέον θα ταξιδέψει ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κυριακοπούλου και Στεφανίδη φιγουράρουν στην πρώτη και δεύτερη θέση της Ευρώπης και αποτελούν αυτή τη στιγμή τα δυνατότερα χρτιά της ελληνικής αποστολής.

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Γιώργος Τσάκωνας στο μήκος, που είχε καλύτερο άλμα στα 7,16 μ. , επίδοση που του έδωσε την όγδοοη θεση. Νικητής του αγώνα με 8,17 μ. – κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη – ήταν ο Γκρεγκ Ράδερφοντ, στον πρώτο του αγώνα παρουσία του γιού του. Ο Βρετανός, δήλωσε πως θέλει να κάνει ένα ακόμη μίτινγκ και ξεκαθάρισε πως δεν θα αγωνιστεί στην Πράγα.

Στον προκριματικό των 60 μ. εμπ. ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν νικητής στη σειρά του με 7.66 και θα τρέξει αργότερα στον τελικό. Στο ύψος θα αγωνιστούν οι Κώστας Μπανιώτης και Αντώνης Μάστορας.