Ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, γνωστοποίησε τα μέτρα καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα που προέκυψαν από πρόταση του Ολυμπιακού και για τα οποία συμφώνησαν ομόφωνα όλες οι ομάδες της λίγκας στο ΔΣ της Δευτέρας.

Βασική φιλοσοφία των μέτρων αυτών είναι η υιοθέτηση οδηγιών και εντολών της UEFA στον ελληνικό ΚΑΠ.

Αναλυτικά:

1. Να διευθετηθεί το θέμα των καμερών και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
2. Να εναρμονιστεί το πειθαρχικό δίκαιο με αυτό της UEFA.
3. Να δοθεί αυστηρή εντολή στους διαιτητές όταν έχουμε εισβολή οπαδών και ρίψη αντικειμένων να γίνεται άμεση διακοπή του αγώνα.
4. Καθολική απαγόρευση μετακινήσεων μέχρι το τέλος της σεζόν.
5. Θα ζητηθούν περισσότερες εξουσίες για τους σεκιούριτι και τον έλεγχο κατά την είσοδο του κόσμου στα γήπεδα.
6. Θα ζητηθεί από τον Υπουργό την επαναφορά του ιδιώνυμου. Να υπάρχει, δηλαδή, και τιμωρία προσώπων εκτός από ομάδες.

Τα μέτρα αυτά θα διαβιβαστούν στον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ώστε να δώσει το “πράσινο φως” για την επανέναρξη της Super League από το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Μποροβήλος: Δεν θα λυθούν αμέσως όλα τα προβλήματα

Ο κ. Μποροβήλος μίλησε στους δημοσιογράφους μετά από το τέλος του ΔΣ, έξω από τα γραφεία της λίγκας, και τόνισε ότι αυτή η συμφωνία ήταν μία πρώτη θετική κίνηση, αλλά όχι και η τελευταία.

“Είχαμε μια συνεδρίαση σε καλό πνεύμα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις. Θέλει δουλειά. Βήμα-βήμα. Δεν θα λυθούν όλα τα προβλήματα με μία συνεδρίαση. Το θέμα είναι ότι υπάρχει θέληση για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Όλοι θέλουν πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σιγά-σιγά να λύσουμε τα προβλήματα”.

“Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και στις κάμερες, είπαμε να εφαρμοστούν σύντομα. Θα είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τον υφυπουργό αθλητισμού. Δεν θέλουμε κανένα γήπεδο να μην διαθέτει κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο”.

“Είπαμε ομόφωνα ότι πρέπει να εναρμονίσουμε το πειθαρχικό δίκαιο με εκείνο της UEFA. Σε περίπτωση που πέσουν στον αγωνιστικό χώρο αντικείμενα ικανά να προκαλέσουν τραυματισμό σε όσους βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, ή υπάρξει εισβολή οπαδού ή οπαδών, θα υπάρχει άμεση διακοπή του αγώνα και σημαντικές κυρώσεις”.

“Ακόμα, αποφασίσαμε να υπάρξει καθολική απαγόρευση οργανωμένων μετακινήσεων. Αναφορικά με τις λέσχες, τα εισιτήρια που θα παίρνουν θα είναι ονομαστικά, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι θα μπαίνουν στο γήπεδο. Θα υπάρχει έλεγχος πριν από την είσοδό τους στο γήπεδο”.

“Είναι σημαντικό να τιμωρούνται τα φυσικά πρόσωπα. Δεν θα πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Γιατί έτσι οι φίλαθλοι ενθαρρύνονται και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι κάνουν. Επιθυμούμε αυστηροποίηση του νόμου. Θα ενημερώσουμε τον υφυπουργό ότι έχουμε κοινό στόχο και θέλουμε να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις