Ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, μίλησε με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα, εξηγώντας ότι επόμενος στόχος πλέον είναι η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου στο ποδόσφαιρο και προσθέτοντας ότι ο Ολυμπιακός “είναι θρησκεία”.

Οι δηλώσεις Τζόρτζεβιτς στη “SportDay”

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής. Τι είναι για σένα αυτός ο σύλλογος;
“Είναι η δεύτερη οικογένεια. Μαζί με την ομάδα στου Ρέντη περνούσα πιο πολλές ώρες απ’ ό,τι με την οικογένειά μου. Αυτό λέει πολλά. Ηταν επίσης σημαντικό ότι όλη αυτή η διαδρομή συνδυάστηκε με επιτυχίες. Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Είναι σαν θρησκεία”.

Τι σημαίνει για σένα ότι σ’ αυτήν τη διαδρομή είχες και το περιβραχιόνιο του αρχηγού;
“Το να είσαι αρχηγός σε ένα τεράστιο σύλλογο που έχει μεγάλες απαιτήσεις, σημαίνει ευθύνες, που πρέπει να τις αναλαμβάνεις. Ειδικά όταν σε επιλέγουν οι συμπαίκτες σου για να τους εκπροσωπείς, όπως και το να εκπροσωπείς έναν τόσο μεγάλο σύλλογο”.

Τι αισθάνεσαι μετά από μία τέτοια καριέρα σε έναν τέτοιο σύλλογο; Τυχερός; Ευλογημένος;
“Ναι, είμαι ευλογημένος που ήμουν στον Ολυμπιακό και ήμουν και αρχηγός του. Αισθάνομαι τυχερός που όχι μόνον βρέθηκα σ’ αυτήν την ομάδα, αλλά είχα κι αυτό το δέσιμο μαζί της. Σίγουρα έπαιξαν πολλά πράγματα ρόλο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για όλα όσα έζησα. Και ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν μετάνιωσα που δεν έφυγα για το εξωτερικό, που έμεινα για πάντα στον Ολυμπιακό”.

Η ευχή σου για τη φετινή σεζόν;
“Η ευχή μου είναι να πάρει το νταμπλ. Ο Ολυμπιακός πάντα στο ξεκίνημα της χρονιάς θέλει να κατακτήσει τους τίτλους και η ομάδα είναι μέσα και στους δύο στόχους της”.

Τι κρατάς περισσότερο απ’ όλη αυτήν τη διαδρομή;
“Κρατάω πολλά. Τη συνεργασία μας, τις επιτυχίες. Κρατάω τη συνεργασία μου με τον πρόεδρο τον κύριο Κόκκαλη, τους συμπαίκτες μου, τον κόσμο. Είχαμε πολλές καλές στιγμές. 13 χρόνια είναι αυτά”.

Τι μήνυμα θα ήθελες να δώσεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;
“Ο κόσμος πάντα είναι η δύναμη του Ολυμπιακού. Είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, τη στηρίζει. Και πρέπει πάντα να είναι δίπλα της και στις καλές στιγμές και στις δύσκολες. Η ομάδα χρειάζεται πάντα περισσότερο τη στήριξη στα δύσκολα”.

Η ευχή σου για τον Ολυμπιακό;
“Η ευχή μου είναι να πάρει έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Στην Ελλάδα έχει πετύχει τα πάντα, αυτός ο σύλλογος χρειάζεται και κάτι ακόμη, που είναι ένας ευρωπαϊκός τίτλος”.

Είναι εφικτός ένας τέτοιος στόχος;
“Γιατί να μην το πετύχει; Τα τελευταία έξι, επτά χρόνια έχει πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη, παίζει με άλλον αέρα. Γιατί να μην ελπίζουμε; Και η νέα διοίκηση που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια, τα πάει καλά. Η ομάδα όπως είπα πάει καλά και στην Ευρώπη, γιατί να μην ελπίζει και σε έναν ευρωπαϊκό τίτλο; Οπως η Εθνική ομάδα με το Euro το 2004. Και οι ελληνικές ομάδες μπορούν κάποια στιγμή να διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο”.

Ποια στιγμή ξεχωρίζεις απ’ όλη αυτήν τη μεγάλη διαδρομή με την ερυθρόλευκη φανέλα;
“Καλύτερη στιγμή; Είναι τόσα πολλά που έζησα αυτά τα 13 χρόνια, είναι πολλές οι επιτυχίες για να μπορείς να τις ξεχωρίσεις. Σίγουρα όμως το ότι καταφέραμε να σπάσουμε το αρνητικό σερί, στην πρώτη μου χρονιά στην ομάδα, κατακτώντας τον τίτλο στο παλιό Καραϊσκάκη ήταν μία ξεχωριστή στιγμή. Ηταν το ξεκίνημα για όσα ακολούθησαν. Και η ιστορία συνεχίζει να γράφεται”.