Η τουρκοκυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, απέστειλε επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκ, ενημερώνοντάς τον για την πρόθεσή της να εναρμονίσει το καταστατικό της με αυτό της FIFA, έτσι ώστε να μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).

“Μετά από την επιστολή ημερομηνίας 6ης Μαρτίου, έχω την ευχαρίστηση να ενημερώσω τόσο εσάς όσο και τη FIFA για τη διαδικασία της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να επανακτήσει τη θέση στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, όπως ζητήθηκε στην προαναφερθείσα επιστολή”, αναφέρει η επιστολή, με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2015, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Χασάν Σέρτογλου.

Την επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα στα κατεχόμενα ο ίδιος ο κ. Σέρτογλου.

Στην επιστολή, σημειώνεται ότι η λεγόμενη ομοσπονδία έχει αρχίσει την επικαιροποίηση των καταστατικών της στη βάση των αρχών της FIFA και της UEFA.

“Θα ολοκληρώσουμε τα καταστατικά μας το συντομότερο δυνατόν και θα τα θέσουμε σε έκτακτη γενική συνέλευση προς επικύρωση”, υπογραμμίζει.

“Σύμφωνα με τα καταστατικά της FIFA και της UEFA και τις παραμέτρους της προκαταρκτικής συμφωνίας που υπεγράφη στη Ζυρίχη τον Νοέμβριο του 2013, η σύγκληση της έκτακτης συνέλευσης θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη διαδικασία σύνδεσης”, καταλήγει η επιστολή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις