Ο Βαγγέλης Μόρας προχώρησε σε μία προσωπική εξομολόγηση των συναισθημάτων του μετά από τον θάνατο του αδερφού του, Δημήτρη, από λευχαιμία.

Ο κεντρικός αμυντικός της Βερόνα μίλησε στην αθλητική εφημερίδα “Gazzetta dello Sport” για το δράμα που βίωσε τον προηγούμενο χρόνο, με τον αδερφό του να νοσηλεύεται στην Αυστραλία και τον ίδιο τον Έλληνα διεθνή στόπερ να ταξιδεύει για να δώσει μυελό των οστών.

“Πίστευα πως ο αδερφός μου μπορεί να τα καταφέρει. Τα πράγματα πήγαιναν καλά. Τον περίμενα στη Βερόνα για το τελευταίο παιχνίδι μας, απέναντι στη Γιουβέντους. Τον Μάρτιο, όμως, έκανε κάποιες εξετάσεις και είδαμε πως τα πράγματα ήταν άσχημα. Οι γιατροί του είπαν πως η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη”, δήλωσε αρχικά ο 33χρονος ποδοσφαιριστής.

“Ήταν μια σπάνια μορφή λευχαιμίας, πολύ επιθετική. Ήμουν 100% συμβατός ως δότης μυελού των οστών και η διαδικασία ήταν απλή, δεν πόνεσα και μετά από μια εβδομάδα επέστρεψα στο γήπεδο χωρίς πρόβλημα. Ο Δημήτρης δεν τα κατάφερε, αλλά ελπίζω με την κίνησή μου να δώσω το παράδειγμα, γιατί είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε τους άλλους. Για τον λόγο αυτό έχουμε αρχίσει τη συνεργασία με έναν οργανισμό στη Βερόνα και την Αυστραλία για τους δότες του μυελού των οστών”.

Ο Δημήτρης Μόρας άφησε την τελευταία πνοή στις 17 Ιουλίου σε κλινική της Λάρισας, σε ηλικία 35 ετών και ο Βαγγέλης Μόρας σκέφτεται την επόμενη μέρα.

“Η ζωή μου από τη μέρα εκείνη άλλαξε τελείως. Κατάλαβα τι έχει αληθινή αξία στη ζωή, ότι είναι ανόητο να νευριάζουμε με ασήμαντα πράγματα ή να κυνηγάμε χρήματα και δόξα, όταν ο Θεός μπορεί να αποφασίσει για τη μοίρα σου σε μια στιγμή. Πλέον, στα χρόνια που μου απομένουν ως ποδοσφαιριστής θα παίξω με λιγότερο στρες και θα αφιερώσω στον αδερφό μου το υπόλοιπο της καριέρας μου. Είχαμε αρχίσει να παίζουμε μαζί ποδόσφαιρο στη Λάρισα, αλλά εκείνος σταμάτησε. Μαζί έχουμε ανοίξει μια σχολή ποδοσφαίρου”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις