Σε μία σημαντική απόφαση προχώρησε η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) κατά τη γενική συνέλευση, στην οποία ορίστηκε και το νέο διοικητικό συμβούλιο, αφού αποφασίστηκε να δοθεί ένα ευρώ για κάθε εισιτήριο των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ως οικονομική βοήθεια στους πρόσφυγες.

Η ανθρωπιστική κίνηση οφείλεται στην πρόταση της Πόρτο την οποία αποδέχθηκε ο οργανισμός των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης και αποφασίστηκε όλες οι ομάδες μέλη του που συμμετέχουν σε Champions League και Europa League να προσφέρουν ένα ευρώ από το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι τους.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν αναμένεται να ενισχύσουν τις διεθνείς προσπάθειες αρωγής στο θέμα του προσφυγικού που έχει γιγαντωθεί στον ευρωπαϊκό χώρο τους τελευταίους μήνες και δεν σχετίζεται με τις αυτόνομες πρωτοβουλίες των συλλόγων.

Η Μπάγερν Μονάχου ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 1.000.000 ευρώ, θα διαθέσει το προπονητικό κέντρο της και θα βοηθήσει στην εκμάθηση των βασικών του αθλήματος στους νεαρούς πρόσφυγες, ενώ οικονομική βοήθεια ενός εκατομμυρίου ευρώ θα υπάρξει και από τη Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ άλλων.

Από την Ελλάδα, στην ECA ανήκουν ο Ολυμπιακός (ο αντιπρόεδρος του οποίου, Θόδωρης Γιαννίκος, ανέλαβε πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμικών Υποθέσεων της ECA από χθες στη θέση του ιδιοκτήτη της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι), ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος και από την Τρίτη ο Αστέρας Τρίπολης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις