Η ιστορία του Οσάμα Αμπντούλ Μόχσεν, του πατέρα που αναγκάστηκε να πάρει την οικογένειά του και να φύγει από τη Συρία και που του έβαλε τρικλοποδία εικονολήπτρια στην Ουγγαρία ενώ κρατούσε αγκαλιά τον γιο του, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από αστυνομικούς, θα έχει αίσιο τέλος.

Μια συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα “El Mundo” ήταν η αφορμή για να βρει δουλειά στις ακαδημίες της Χετάφε, ομάδας της Primera Division.

Ο Οσάμα ήταν προπονητής ποδοσφαίρου στην Αλ Φοτούβα, ομάδα της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος Συρίας και τις τελευταίες ημέρες εκπρόσωποι του Σωματείου Προπονητών της Ισπανίας προσπάθησαν να λύσουν τα γραφειοκρατικά ζητήματα, ώστε η οικογένεια να ταξιδέψει στο Μόναχο και από εκεί στη Μαδρίτη.

Στην ισπανική πρωτεύουσα θα τους προσφερθεί κατάλυμα και όσο το δυνατόν συντομότερα θα πιάσει δουλειά ο πατέρας, ενώ θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ταξιδέψουν στην Ισπανία και η σύζυγος του Οσάμα και τα άλλα δύο παιδιά του.

“Η Ισπανία μοιάζει σαν όνειρο για εμάς”, ανέφερε στη συνέντευξή του ο Οσάμα, ο οποίος ταξίδεψε στην Ισπανία με τρένο, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για την έκδοση διαβατηρίου.

Από την άλλη, οι άνθρωποι και του συλλόγου της Χετάφε, αλλά και οι τοπικές αρχές της περιοχής που απέχει μερικά χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη εξέφρασαν από τη πρώτη στιγμή διάθεση να βοηθήσουν την οικογένεια με οποιονδήποτε τρόπο, ενώ δεν αποκλείουν στο άμεσο μέλλον να βοηθήσουν με ανάλογο τρόπο και άλλους Σύρους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις