Στην αντεπίθεση πέρασε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχετικά με την υπόθεση της αποχώρησης του Γιάννης Τσαχειλίδη από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, απαντώντας στις σχετικές ανακοινώσης ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.

Οι δύο αθηναϊκές ΠΑΕ είχαν αντιδράσει με έντονο ύφος, ζητώντας εξηγήσεις για την ξαφνική αντικατάσταση του πρώην διεθνή διαιτητή από τον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη, εκτοξεύοντας βέλη τόσο κατά του τελευταίου όσο και κατά της ΕΠΟ.

Η Ομοσπονδία απάντησε το απόγευμα της Πέμπτης τονίζοντας ότι οι δύο σύλλογοι πράττουν αυτό που καταγγέλλουν.

Ο υπεύθυνος ορισμού διαιτητών αγώνων τοποθετήθηκε επί του θέματος στον τηλεοπτικό σταθμό “ΣΚΑΙ”, υποστηρίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη του οφείλεται σε “φόρτο εργασίας” του ιδίου και γι’ αυτό αποχωρεί από τη θέση που κατέχει από το καλοκαίρι του 2015, ωστόσο “κιτρινόμαυροι” και “πράσινοι” θεωρούν ότι αντικατάσταση προέκυψε κατόπιν πιέσεων στην ΕΠΟ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

“Σχετικά με πρόσφατες ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται:

“Οι δύο Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες έσπευσαν τις τελευταίες ημέρες να εκδώσουν ανακοινώσεις για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, εκδηλώνοντας προτιμήσεις και κρίσεις για τα μέλη της. Με αυτό τον τρόπο κάνουν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν και το οποίο είναι ανεπίτρεπτο για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζητά από όλους τους εμπλεκομένους να κοιτούν πρώτα στον καθρέφτη τους, πριν προβούν σε κρίσεις για τους υπολοίπους.

Ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του σωστά και ας αφήσουν την ΚΕΔ να κάνει τη δική της”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις