Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αφήσει πίσω του όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου, προκειμένου η ομάδα ικανοποιήσει τον κόσμο και τη διοίκηση που τη στηρίζει.

Ο τεχνικός του “τριφυλλιού” δεν παρέλειψε να αναλάβει τις ευθύνες του για την εικόνα της ομάδας και μίλησε για την κατάσταση του Μάικλ Εσιέν.

Οι δηλώσεις Αναστασίου στη “Nova”

Για την επόμενη μέρα μετά από την ήττα στη Νέα Σμύρνη
“Πάντα μια διακοπή άλλες φορές βοηθά, άλλες είναι μπούμερανγκ. Εμείς κάναμε την αυτοκριτική μας, είναι άσχημο αυτό που έγινε στην Νέα Σμύρνη. Απογοητεύσαμε τον κόσμο, τους ανθρώπους που πίστευαν ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Ήταν μια κακή περίοδος, πρέπει να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο και να κάνουμε νέα αρχή. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, ξέρουμε ότι απογοητεύσαμε τον κόσμο. Θα τα δώσουμε όλα, να κάνουμε το καλύτερο για να διεκδικήσουμε τους εγχώριους στόχους και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο και την διοίκηση που έχει στηρίξει αυτή την προσπάθεια”.

Για τις αλλαγές που είχε αναφέρει μετά από την ήττα
“Δεν θέλω να μιλήσω για ποδοσφαιριστές ή σύστημα. Έχουμε ένα στυλ, τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Το σημαντικό είναι να μπούμε στο γήπεδο και να κάνουμε αυτά που ξέρουμε. Κάποια στοιχεία, για πολλούς λόγους που γνωρίζουμε τα χάσαμε αλλά τα διορθώσαμε και πιστεύω θα είμαστε καλύτεροι. Να μπούμε στο γήπεδο με πάθος, με πίστη στους εαυτούς μας γιατί έχουμε καλή ομάδα, έχουμε δυνατότητες. Όταν όλοι είναι fit, έχουμε μια ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά καλά πράγματα”.

Για το ματς με τον Λεβαδειακό
“Κάθε αντίπαλος που έρχεται στην Λεωφόρο ξέρουμε τι θα κάνουν. Το σημαντικό είναι το πως θα είμαστε εμείς. Από εμάς εξαρτάται περισσότερο. Παίξαμε ένα φιλικό, τότε βέβαια ήταν σε μεταβατικό στάδιο. Θα είναι διαφορετική η εικόνα. Παίζει αρκετά καλή άμυνα, έχουμε έναν πολύ καλό επιθετικό, τον Βαγγέλη Μάντζιο που τους βοηθά να κρατάνε μπάλα ή να παίξουν κόντρα επιθέσεις”.

Για τον Μάικλ Εσιέν
“Ο Μάικλ ήταν μια περίοδος που δούλεψε πολύ. Πέντε εβδομάδες κάνει φουλ προπονήσεις, είχε μια ενόχληση αλλά όχι κάτι σοβαρό. Πάντα προσπαθούμε με γνώμονα την υγεία του παίκτη, να τον έχουμε σε διάρκεια έτοιμο όχι για ένα ματς και να τον χάσουμε. Αυτό έδειξαν οι εξετάσεις μετά την ενόχληση, θα δούμε πως θα αισθάνεται και ανάλογα θα αποφασίσουμε. Είναι καλά, αν κρίνουμε πως 1-2 μέρες πρέπει να ξεκουραστεί για να είναι έτοιμος την Κυριακή θα το δούμε, αφού μιλήσουμε με τον παίκτη”.

Για τους Τελάντερ και Λάμπρου
“Ο Ράσμους είναι ένας παίκτης που μας έχει λείψει ο δυναμισμός του, έχει και καλά στοιχεία με την μπάλα κάτω. Δείχνει έτοιμος. Ξεπέρασε τα προβλήματα που είχε και σίγουρα θα είναι άμεσα να μπει στην ομάδα. Θα δούμε σε ποιο ματς. Ο Λάζαρος είναι ένα ταλέντο, από τα αρκετά που έχουμε στην ακαδημία. Ο Παναθηναϊκός θέλει να δίνει την ευκαιρία στα νέα παιδιά, με την κατάσταση των παιδιών και των παιχνιδιών να παίρνουν χρόνο. Είναι σημαντικό να δίνουμε χρόνο στα δικά μας παιδιά. Βλέποντας τον Λάζαρο, τον Αγγελόπουλο, είναι και παιδιά που έρχονται και σταδιακά θα μπουν στην πρώτη ομάδα”.

Για τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του
“Μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουμε, υπάρχει απογοήτευση. Το εύκολα είναι να καταστρέψεις κάτι. Αυτή η ομάδα στα δύο χρόνια έχει κάνει αρκετά καλά πράγματα. Απογοητεύσαμε τον κόσμο και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες. Θέλουμε να είμαστε ενωμένοι, να μην διχαστεί η ομάδα. Όλοι έχουμε καταλάβει τι έχουμε κάνει. Θέλουμε να αντιστρέψουμε την εικόνα και να δώσουμε την χαρά στον κόσμο. Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια και εμείς δεν προσπαθήσαμε αρκετά με τον Πανιώνιο. Θέλω ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα, να στηρίξει τα παιδιά, έχουμε ομάδα που μπορεί να πετύχει πολλά”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις