Θύελλα σχολίων ξέσπασε μετά τον πανηγυρισμό του Άντι Λίλα στο “Καραϊσκάκη” στην ήττα με 5-1 του ΠΑΣ Γιάννινα από τον Ολυμπιακό.

Ο Αλβανός άσος μετά το γκολ που σημείωσε σχημάτισε με τα χέρια του τον αετό της αλβανικής σημαίας με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί έντονα από το κοινό.

Λίγο μετά το ματς ο τεχνικός της ομάδας των Ιωαννίνων, Γιάννης Πετράκης, δήλωσε πως: “Η διοίκηση θα αποφασίσει για το θέμα του Λίλα”. Από την πλευρά του ΠΑΣ κρατούν σιωπηλή στάση μέχρι στιγμή και περιμένουν την απόφαση του Χριστοβασίλη.

Ο 29χρονος διεθνής αμυντικός Άντι Λίλα, μίλησε στο αλβανικό “panorama-sport”, δίνοντας τη δική του απάντηση για τον πανηγυρισμό του.

“Κάθε φορά που σκοράρω σχηματίζω τον αετό. Είναι από αγάπη για την πατρίδα μου. Το έκανα στην Ιταλία και τώρα στην Ελλάδα. Δεν ήθελα να επιτεθώ στους οπαδούς που ήταν στο γήπεδο. Αυτοί νόμισαν ότι έκανα το σύμβολο της Μεγάλης Αλβανίας. Δεν με νοιάζει. Εγώ θα κάνω το ίδιο πράγμα παντού κάθε φορά που θα σκοράρω. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει το κλαμπ, βλέπω ότι έχουν κάποιες ανησυχίες. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα λάθος. Σχημάτισα την σημαία της χώρας μου”.

“Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αυτό που σχημάτισα ήταν μόνο ο αετός της αλβανικής σημαίας. Δεν έχω μιλήσει ακόμα στον κόουτς, αλλά έμαθα τις δηλώσεις του. Ξέρω ότι θα γίνει ένα συμβούλιο από την διοίκηση για να αποφασίσει τι θα κάνει. Δεν θα είμαι παρών. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Έκανα το καθήκον μου ως παίκτης και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, σκόραρα. Επιπλέον έκανα κάτι συνηθισμένο. Σχημάτισα την σημαία της χώρας μου. Είμαι παίκτης της Εθνικής Αλβανίας και την υπηρετώ”.