Ξέσπασμα Παπασταθόπουλου για τον χαμό του 17χρονου Παύλου

Ξέσπασμα Παπασταθόπουλου για τον χαμό του 17χρονου Παύλου
Έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 17 ετών ο Παύλος Σωτηριάδης, ο νεαρός από τα Θερμά Σερρών που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τη σκληρή πάλη του τα τελευταία δύο χρόνια ενάντια στη λευχαιμία.

Ο Παύλος είχε συγκινήσει και πολλούς γνωστούς αθλητές, οι οποίοι όταν έμαθαν για εκείνον είχαν σπεύσει να αναλάβουν δράση, με συνέπεια να οργανώσουν σε χρόνο μηδέν μία εκστρατεία προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα.

Το ποσό που θα συγκέντρωναν, θα του έδινε τη δυνατότητα να κάνει το ταξίδι που επιζητούσε σε ειδική νοσηλευτική μονάδα στη Βοστώνη ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει τις ελπίδες του για ζωή.

Σε αυτήν την προσπάθεια, μπροστάρης ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος μέσω του οργανισμού φιλανθρωπικών δημοπρασιών "Charity Idols" είχε παρακινήσει πολλούς γνωστούς αθλητές να βοηθήσουν τον Παύλο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και μαζική και χιλιάδες άνθρωποι δήλωσαν το "παρών" σε αυτό το εγχείρημα.

Τα χρήματα που απαιτούνταν για το ταξίδι του Παύλου στις ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν μέσα σε λιγότερες από δύο εβδομάδες, όμως ο Παύλος δεν πρόλαβε να "πετάξει" στην άλλη όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού, αφού μία ραγδαία επιδείνωση της υγείας του αποδείχθηκε θανάσιμη.

Ξέσπασμα Παπασταθόπουλου για τον χαμό

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Πάυλου ο διεθνής αμυντικός ξέσπασε. O Σωκράτης έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook:

"Είναι πολύ κρίμα να χάνεται μια ανθρώπινη ζωή για χρονοβόρες διαδικασίες. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα με ευαισθησία και τα χρήματα που χρειάζονταν για τον Παύλο συγκεντρώθηκαν γρήγορα.

Ο χρόνος ήταν πολύτιμος και εξαντλήθηκε άσκοπα στερώντας το δικαίωμα στο παιδί να δώσει μια ακόμη μάχη για τη ζωή του στην Αμερική. Εύχομαι να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται τόσο άδικα. Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του".

Λίγο νωρίτερα, το "Charity Idols" που είχε οργανώσει την προσπάθεια για τη συγκέντρωση χρημάτων είπε το δικό του αντίο στον Παύλο:

"ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΥΛΟ

Δυστυχώς ο δεκαεφτάχρονος Παύλος Σωτηριάδης μας άφησε σήμερα τα ξημερώματα, μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές που συνεισφέραν με τις φανέλες τους, και να τους ενημερώσουμε ότι τα χρήματα πλέον θα δωθούν στην Ασπασία Μπόγρη".