Ο Κώστας Φορτούνης μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και να κάνει σπουδαία καριέρα, όπως τόνισε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Ο επί σειρά ετών αρχηγός του Ολυμπιακού, μίλησε στην “Live Sport” για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, ο οποίος είναι από τα βασικά “όπλα” του Μάρκο Σίλβα στην φετινή σεζόν και εξέφρασε την άποψή του πως ο διεθνής άσος μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα.

Για τη φετινή παρουσία του Φορτούνη
“Κάθε παίκτης σε αυτή την ηλικία και σε μια τόσο απαιτητική ομάδα ενδιαφέρεται κυρίως να παίζει όσο γίνεται περισσότερο. Δεν μετράει τα γκολ και τις ασίστ. Ο Κώστας φέτος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ανταποκρίνεται σε ένα ρόλο δύσκολο στο σκέλος της δημιουργίας και τα έχει πάει πολύ καλά. Διακρίνεται από πολύ ψηλό δείκτη τεχνικής κατάρτισης, έχει αντίληψη του παιχνιδιού, ξέρει καλά τη θέση του επιτελικού μέσου, παίρνει πρωτοβουλίες, δεν διστάζει να πάει στο ένας με έναν. Έχει τις βάσεις για να σταθεί πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο”.

Για το αν ο Φορτούνης μπορεί να γίνει ο ηγέτης των “ερυθρόλευκων”
“Εξαρτάται από τον ίδιο αν θα το πετύχει… Φέτος είναι ακόμα πιο ώριμος, πατάει καλύτερα, είναι λίγο πιο αποφασιστικός στις επιλογές του, έχει καλή ψυχολογία με αποτέλεσμα να του βγαίνουν οι φάσεις… Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το να κάνεις μία ή δύο καλές σεζόν, αλλά να έχεις διάρκεια και να είναι κάθε χρόνο στην κορυφή… Όσο ο Κώστας παίζει στον Ολυμπιακό, πιστεύω θα γίνεται όλο και καλύτερος”.

Για το πού μπορεί να φτάσει ο Φορτούνης
“Εννοείται ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Και στον Ολυμπιακό μπορεί να είναι κάθε χρόνο και καλύτερος, αλλά και στο μέλλον μπορεί να παίξει σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα και σε μια ομάδα ακόμη ψηλότερου επιπέδου… Ο Κώστας έχει θέσει τις βάσεις για μια σπουδαία καριέρα”.