Ο Κύργιος προκάλεσε ξανά τη μήνη στο τένις

Ο Κύργιος προκάλεσε ξανά τη μήνη στο τένις
Ο Νικ Κύργιος ηττήθηκε μέσα σε μόλις 48 λεπτά και αποκλείστηκε στον 2ο γύρο στο masters της Σανγκάης από τον Γερμανό Μίσα Ζβέρεφ, με 6-3, 6-1 , διότι... άφησε τον αντίπαλό του να κερδίσει τα τρία τελευταία games του αγώνα.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας είδε ότι τίποτα δεν του πήγαινε καλά και όταν ο Ζβέρεφ έφτασε τους επτά άσου,παράτησε τον αγώνα και επέδειξε προκλητική αδιαφορία. Χτυπούσε άστοχα, ενώ κάποια στιγμή απλώς χτύπησε το μπαλάκι προς το αντίπαλο τερέν, σαν να έδινε πάσα στον αντίπαλό του.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου, που άρχισε να διαμαρτύρεται με σφυρίγματα προς τον τενίστα, αλλά και την έντονη αντίδραση του διαιτητή, ο οποίος άρχισε να τον παρατηρεί και να του λέει ότι δεν πρέπει να το συνεχίσει αυτό, γιατί δεν είναι επαγγελματικό και πως πρέπει να σεβαστεί το παιχνίδι και τους φιλάθλους.

Ο Κύργιος απάντησε πως "είναι επιλογή μου" και δεν άλλαξε στάση μέχρι το τέλος ενός αγώνα. Μάλιστα, φέρεται να είπε μεταξύ άλλων πως "αν δεν σου αρέσω, μπορείς να φύγεις", "αν είσαι τόσο καλός στο να δίνεις συμβουλές και τόσο καλός στο τένις, γιατί δεν παίζεις εσύ στο τουρνουά", αλλά και πως "αυτός είμαι, ξέρετε ότι είμαι απρόβλεπτος, η επιλογή να έρθετε να με δείτε είναι δική σας".

Αυτή η στάση του αθλητή θεωρείται διακωμώδηση του αθλήματος και παραβίαση κανονισμών, οπότε τιμωρείται από την παγκόσμια ομοσπονδία. Η ποινή μπορεί να είναι χρηματικό πρόστιμο, όμως μπορεί να είναι και αποκλεισμός για ένα διάστημα από αγώνες.

Πάντως πολύ αργότερα ο Κύργιος έδειξε μετανιωμένος για τη στάση του, αφού έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: "Δεν είμαι αρκετά καλά σήμερα, σε πολλά επίπεδα. Μπορώ να αναζητήσω δικαιολογίες, αλλά δεν υπάρχουν. Συγγνώμη". Και όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους είπε πως "δεν νιώθω καλά αυτό το διάστημα, νιώθω ψυχικά και σωματικά κουρασμένος".