Η Τζαμάικα ακυρώθηκε στη σκυταλοδρομία 4Χ100 του Πεκίνου αφού ο Νέστα Κάρτερ βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας μετά από επανέλεγχο δειγμάτων και έτσι ο Γιουσέιν Μπολτ έχει πλέον οκτώ χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.

Η Τζαμάικα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 37.10 ο οποίος ήταν και νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Έπειτα, όμως, από την τελευταία εξέλιξη το Τρίνινταν και Τομπάγκο θα είναι εκείνο που θα κατακτήσει το χρυσό με την Ιαπωνία στη δεύτερη θέση και τη Βραζιλία να ανεβαίνει στο βάθρο.

Πέρα από τον Κάρτερ, στην τετράδα της Τζαμάικα ήταν και οι Μπολτ, Φράτερ και Πάουελ με τον πρώτο να είναι ο μεγαλύτερος χαμένος αφού πλέον έχει οκτώ χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και όχι εννιά, με συνέπεια να στερηθεί το… τριπλ τριπλ που είχε σημειώσει στους τελευταίους τρεις Αγώνες.

Τον περασμένο Ιούνιο όταν είχε ερωτηθεί σχετικά ο Μπολτ είχε τονίσει:
“Είναι μεγάλη η απογοήτευση να έχεις δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να γίνεις Ολυμπιονίκης και τώρα να συμβαίνει αυτό. Πονάει η καρδιά μου. Αυτά συμβαίνουν στη ζωή. Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι πρέπει να επιστρέψω το χρυσό μετάλλιο της σκυτάλης, δεν έχω πρόβλημα να το κάνω”.

Πάντως, αναφέρθηκε και στον Κάρτερ
: “Πρέπει να είναι πολύ σκληρό γι’ αυτόν και δεν είμαι σε θέση να καταλάβω το τι περνάει αυτή τη στιγμή. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος με την κατάσταση αλλά είναι από τα πράγματα που συμβαίνουν”.

Στην ίδια κατηγορία με τον Κάρτερ είναι και η Λεμπέντεβα η οποία έχασε όχι ένα, αλλά δύο Ολυμπιακά μετάλλια. Η Ρωσίδα είχε κατακτήσει δύο αργυρά το ένα στο μήκος και το άλλο στο τριπλούν όμως πλέον δεν έχει κανένα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις