Φτωχότερη η οικογένεια του Παναθηναϊκού και σύσσωμο το ελληνικό μπάσκετ. Ο Τάσσος Στεφάνου, ένας από πιο πιστούς υπηρέτες του συλλόγου και του αθλήματος, άφησε την τελευταία πνοή στα 72 του χρόνια.

Ο εκλιπών είχε υποστεί προ δύο μηνών εγκεφαλικό επεισόδιο και η υγεία του ήταν επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, παρέμενε σταθερά στο πλευρό του αγαπημένου του Παναθηναϊκού, στον οποίο είχε διατελέσει επί σειρά ετών παράγοντας, περνώντας και από τη θέση του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ.

Βρισκόταν από το 1957 στο σύλλογο, αρχικά ως αθλητής (κατακτώντας το πρωτάθλημα το 1967) και εν συνεχεία ως παράγοντας, ενώ είναι κι εκείνος που… βάφτισε “Τάφο του Ινδού” το κλειστό της ομάδας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 15:00 θα γίνει τρισάγιο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, στις 13:00 θα γίνει η κηδεία του στο Φόδελε στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΠΑΕ: “Αφιέρωσε τη ζωή του στο τριφύλλι”

Με αφορμή την απώλεια του Τάσσου Στεφάνου, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως “ως αθλητής, προπονητής ή παράγοντας αφιέρωσε τη ζωή του στο “τριφύλλι” δίνοντας ένα ολοκάθαρο στίγμα του τι σημαίνει Παναθηναϊκός”.


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

“Μια πολύ δύσκολη μέρα ξημέρωσε σήμερα για το Σύλλογό μας, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να συμβιβαστούμε με την απώλεια του Τάσου Στεφάνου, ενός ανθρώπου που ταυτίστηκε με τον Παναθηναϊκό και τον υπηρέτησε με ταπεινότητα και ήθος για περισσότερο από μισό αιώνα. Ως αθλητής, προπονητής ή παράγοντας αφιέρωσε τη ζωή του στο “τριφύλλι” δίνοντας ένα ολοκάθαρο στίγμα του τι σημαίνει Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός πενθεί. Η οικογένεια και οι οικείοι του Τάσου θα είναι για πάντα περήφανοι για τη μνήμη του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει”.