Αίσθηση και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο η συνέντευξη του Πορτογάλου επιθετικού του Απόλλωνα Λεμεσού, Ζοάο Πέδρο, σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, αφήνοντας υπονοούμενα για “στημένα” παιχνίδια και εμπλοκή του ΑΠΟΕΛ.

“Υπάρχουν ομάδες που όταν δεν έχουν κάποιο στόχο, δίνουν τα παιχνίδια. Είναι κάτι που υπάρχει εδώ στο ποδόσφαιρο και ίσως λίγο περισσότερο από ό,τι σε άλλα πρωταθλήματα. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον ΑΠΟΕΛ, γιατί ξέρουμε ότι ελέγχει κάποια παιχνίδια με μικρότερες ομάδες”, ανέφερε στο “επίμαχο” σημείο της συνέντευξης του ο Ζοάο Πέδρο και προκάλεσε την αντίδραση των πρωταθλητών της Κύπρου.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του νησιού, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ είναι εξοργισμένη από τις δηλώσεις του Πορτογάλου και αναφέρουν ότι θα ζητήσουν να ανασκευάσει, διαφορετικά θα κινηθούν νομικά. Ο ΑΠΟΕΛ παράλληλα, αναμένεται να ζητήσει παρέμβαση από την ομοσπονδία και να εξετάσουν τα όσα δήλωσε στην πατρίδα του ο Πέδρο.

Σε ανακοίνωσή του ανέφερε: “Επειδή δεν έχουμε καμία πρόθεση να οξύνουμε το κλίμα και να μπούμε σε αντιπαράθεση με τον Απόλλωνα λόγω δηλώσεων του ποδοσφαιριστή του Joao Pedro, σε πορτογαλικό μέσο, όπου αναφέρει επί λέξει, πως ο ΑΠΟΕΛ ελέγχει αγώνες απέναντι σε ομάδες που δεν έχουν κίνητρα, καλούμε τον ποδοσφαιριστή να προβεί σε δημόσια απολογία στα ΜΜΕ. Αν αυτό δεν γίνει τότε είναι ξεκάθαρο ότι οι αρμόδιες αρχές πρέπει να παρέμβουν και να ερευνήσουν την κατηγορία του ποδοσφαιριστή.

Ταυτόχρονα βεβαίως είναι και ευθύνη της ΚΟΠ να κρίνει αν οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή Joao Pedro εμπίπτουν σε υφιστάμενο άρθρο των πειθαρχικών κανονισμών της ΚΟΠ όπου προβλέπεται αποκλεισμός ποδοσφαιριστή που προέβη σε τέτοιου περιεχομένου δηλώσεις για περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών. Θα αναμένουμε την δημόσια απολογία του ποδοσφαιριστή εντός των επόμενων 24 ωρών ειδάλλως θα προβούμε σε καταγγελία επιφυλάσσοντας όλα τα νόμιμα μας δικαιώματα”.

Η ανακοίνωση αυτή έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς ο Ζοάο Πέδρο ανασκεύασε, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Απόλλωνα: “Μετά λύπης μου ενημερώθηκα το πρωί της Τρίτης (09/01) από τον ηλεκτρονικό Τύπο εδώ στην Κύπρο για το νόημα των δηλώσεων που έκανα τις προηγούμενες ημέρες στην πατρίδα μου.

Αυτά τα οποία έχουν μεταφερθεί δεν τα έχω αναφέρει ποτέ, έχουν διαστρεβλωθεί και δεν με αντιπροσωπεύουν ούτε σαν άτομο ούτε σαν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Έχω ήδη επικοινωνήσει με τον δημοσιογράφο στον οποίο παραχώρησα την συνέντευξη για να διαμαρτυρηθώ και να του επεξηγήσω ότι τα όσα μετέφερε δεν ήταν ορθά. Ενώ του ζήτησα πριν δημοσιοποιήσει την συνέντευξη να μου την αποστείλει να την διαβάσω, παρέλειψε να το πράξει με αποτέλεσμα να μεταφέρει λανθασμένα μηνύματα, τα οποία ουδόλως με εκφράζουν.

Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ήθελα να θίξω ούτε τον ΑΠΟΕΛ ούτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα αλλά ούτε και το κύρος και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίζομαι εδώ και τρία χρόνια. Απολογούμαι για την οποιαδήποτε αναστάτωση προκάλεσε η παρερμηνεία και η λανθασμένη δημοσίευση των δηλώσεων μου”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις