Την άποψη ότι ενδεχόμενο Grexit ίσως και να κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεδομένης της «άρρωστημένης του κατάστασης», εξέφρασε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε αρχικά ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει μία βιτρίνα, πίσω από την οποία εκπληρώνονται άλλες δεσμεύσεις».

Για το λόγο αυτό και είναι ανοικτό, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «το ενδεχόμενο ενός μεγάλου Grexit από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ίσως είναι μία λύση», παραπέμποντας και στις αντίστοιχες δράσεις που είχαν γίνει στο εξωτερικό κατά το παρελθόν.

Όπως εξάλλου ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Βερναρδάκης, όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μετατραπεί σε «μια αρρωστημένη κατάσταση στα όρια της παρανομίας», για αυτό και χρειάζεται βαθύ νυστέρι.

«Η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη προς όλους», υποστήριξε συμπληρώνοντας ότι πρέπει να τελειώσει το «παραμύθι» πως 5.000 άνθρωποι μπορούν να κατευθύνουν πολιτικές αποφάσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ακόμη με έμφαση πως θα στεναχωρηθεί πάρα πολύ εάν δει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «βουλευτές μιας συλλογικότητας, μιας αριστερής κυβέρνησης, να αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα, για να εξυπηρετήσουν μία εκλογική τους πελατεία. Εδώ πρέπει να είμαστε κάθετοι. Συμμετέχουμε σε μία πολιτική μάχη, έχουμε μία ιδεολογία. Δεν είναι διαχείριση, ούτε μικροπελατειακών καταστάσεων, ούτε να κλείνουμε τα μάτια δεξιά και αριστερά. Αυτές είναι οι παθογένειες της πολιτικής.

Αυτό εννοούσε ο Τσίπρας χτες όταν είπε -και πράγματι το είπε- σε έξαλλη κατάσταση, ότι αυτή την ιστορία θα την τελειώσει. Γιατί ακριβώς επειδή δεν τον κρατάει κανείς, δεν έχει και κανένα λόγο να την κουκουλώσει».

Κάλεσε τέλος άπαντες να αναλογισθούν τι θα γινόταν σε ένα ενδεχόμενο τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

«Σε αυτό το πλαίσιο, με παράγοντες που μπαίνουν μέσα στα γήπεδα με όπλα, ντουφέκια και στρατούς που στοιχίζονται πίσω από αυτές τις ηγεσίες, μπορεί να γίνει; Το επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον αυτό; Δεν θα ήταν υπόλογη η κυβέρνηση εάν δεν σταματούσε αυτή τη διαδικασία;».

Κλείνοντας, καυτηρίασε συγκεκριμένη περίπτωση ΠΑΕ που με ανακοίνωσή της καταφέρεται κατά της διακοπής του πρωταθλήματος, αν και η ίδια «έχει απλήρωτους όλους τους ποδοσφαιριστές της εδώ και μία δεκαετία και έσπρωξε τα πράγματα στο Grexit για την ομάδα, ενώ σε κάθε ευκαιρία ζητάει χαριστική παρέμβαση».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις