Άρχισαν οι αρνητικές επιπτώσεις για τον ΠΑΟΚ, αποτέλεσμα των όσων διαδραματίστηκαν στην Τούμπα την Κυριακή το βράδυ στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Τι ακριβώς συνέβη; Η ECA -το μοναδικό ανεξάρτητο όργανο που εκπροσωπεί άμεσα τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε ευρωπαϊκό επίπεδο- γνωστοποίησε την προσωρινή διαγραφή του «δικέφαλου του Βορρά» ως μέλος στην ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών συλλόγων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ECA καταδικάζει την συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο κατά την διάρκεια του αγώνα της Σούπερ Λίγκας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβούλια της ECA αλλά και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησαν ομόφωνα να αναστείλουν την ιδιότητα μέλους του ΠΑΟΚ από την ECA.

Η ΕCA θέλει να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η τιμωρία παραμένει ενεργή μέχρι νεοτέρας και θα συζητηθεί στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου του 2018».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις