Ενάντια στην αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε 48 ομάδες ήδη από το 2022, όπως πρότεινε πρόσφατα η CONMEBOL, παρουσιάστηκαν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

"Δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αλλαγές στο ημερολόγιό μας για μια επέκταση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022", δήλωσε ο Λαρς Κρίστερ Ολσον, επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου (EPFL).

"Ημασταν ευέλικτοι και δεχθήκαμε να γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο το χειμώνα", πρόσθεσε ο Σουηδός, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα διεξαχθεί το χειμώνα του 2022 (21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου). Η FIFA αποφάσισε τον Ιανουάριο του 2017 να αυξήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων στο Παγκόσμιο Κύπελλο από την διοργάνωση του 2026 από 32 ομάδες σε 48, όμως πρόσφατα η CONMEBOL, πρότεινε αυτό να συμβεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Πάντως κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε οργανωτικά προβλήματα, καθώς ο αριθμός των αγώνων θα αυξηθεί από 64 σε 80 και λόγω της μεταφοράς στο χειμώνα, το τουρνουά θα παιχτεί μόνο για 28 ημέρες. "Δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε μεγαλύτερη διάρκεια", πρόσθεσε ο Ολσον. "Οι παίκτες χρειάζονται χρόνο για να ξεκουραστούν. Δεν μπορούν μόνο να αποφασίζουν τα χρήματα με ποιο τρόπο θα οργανώνεται το ποδόσφαιρο".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις