Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή ομοσπονδιών της FIFA προκειμένου – μεταξύ άλλων – να εξετάσει και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως η οριστική απόφαση για το αν θα επιβληθεί "Grexit" αναμένεται στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Δηλαδή, αφού έχει ολοκληρωθεί όχι μόνο το πρωτάθλημα, αλλά ολόκληρη η σεζόν, μετά και τον τελικό Κυπέλλου της 12ης Μαΐου. Κι αυτό, διότι οι ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους την "επιβαρυντική" για το ελληνικό ποδόσφαιρο αναφορά του επικεφαλής της επιτροπής Παρακολούθηση, Χέρμπερτ Χούμπελ, θέλουν να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το τι έχει γίνει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος (αμέσως μετά από τα γεγονότα της Τούμπας στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ), μέχρι και τη λήξη της σεζόν.

Προς το παρόν, όπως κατάλαβε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, στη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο σύμφωνα με την εκτίμηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, διότι δεν βλέπουν πολλά από αυτά που ζήτησαν.

Οι παράγοντες της FIFA ζήτησαν ταχύτερη έκδοση των δικαστικών αποφάσεων, ηρεμία των "μεγάλων" στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, "κανονικότητα". Ο Ινφαντίνο έδειξε στον Γραμμένο ότι θέλει να τον στηρίξει, αλλά πρέπει να δει πράξεις και όχι λόγια, υποσχέσεις και προφορικές δεσμεύσεις που καταργούνται στην καθημερινότητα και την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έδειξε πολύ προβληματισμένος, άφησε τα πάντα ανοιχτά για το ενδεχόμενο Grexit και εστίασε σε δύο πεδία: α) στην εν γένει συμπεριφορά του "Big – 4" και ειδικά στην αντιπαλότητα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού το τελευταίο τρίμηνο β) στο "κρας τεστ" του τελικού κυπέλλου, αν αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι η ΑΕΚ και όχι η ΑΕΛ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις