Μετά από περίπου 1,5 μήνα από τη διεξαγωγή και διακοπή του ντέρμπι "δικεφάλων", απορρίφθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την πρωτόδικη απόφαση, εξέλιξη που ουσιαστικά στέφει πρωταθλήτρια Ελλάδας την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ σκοπεύει να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο και ακολούθως στο CAS, ωστόσο οι πιθανότητες ανατροπής των δεδομένων είναι πολύ περιορισμένες.

Στην πρωτόδικη απόφαση, ο αθλητικός δικαστής Σπύρος Καποδίστριας είχε κατακυρώσει το παιχνίδι με 3-0 υπέρ της "Ένωσης" και είχε επιβάλει τις ακόλουθες ποινές στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που είχαν προκαλέσει με την εισβολή τους ο Ιβάν Σαββίδης και ο Λούμπος Μίχελ, οδηγώντας τον αγώνα σε διακοπή στο 93':

– Αφαίρεση 3 βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα.
– Αφαίρεση 2 βαθμών στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.
– Ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 63.000 ευρώ.
-Στον Ιβάν Σαββίδη είχε επιβληθεί ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ
-Στον Λούμπος Μίχελ είχε επιβληθεί ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ

Αναλυτικά η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ:

"Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την εξής απόφαση.

Απέρριψε την έφεση 1) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, 2) του Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και 3) του MICHEL LUBOS του Michal Τεχνικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ’ αριθ. 86/2018 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις