Νέα τιμωρία επέβαλε η ΕΟΠΕ σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, για επεισόδια που δεν σημειώθηκαν σε κάποιο γήπεδο.

Μετά από την προειδοποιητική τιμωρία (με πρόστιμο) για τα επεισόδια που είχαν γίνει έξω από το Μετς στο παιχνίδι πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού με τον Εθνικό, με οπαδούς των "ερυθρολεύκων", έρχεται μια απόφαση που σίγουρα ξαφνιάζει και δημιουργεί νέα δεδομένα για το μέλλον.

Εθνικός και Παναθηναϊκός συναντήθηκαν ξανά τον Φεβρουάριο στην Καλλιθέα. Στο κέντρο της πόλης υπάρχει σύνδεσμος του Ολυμπιακού και οι οπαδοί των "πρασίνων" επιτέθηκαν, δημιουργώντας πανικό στους περαστικούς.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων πετούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, δημιουργώντας υλικές ζημιές στα μαγαζιά, όμως όλα αυτά μακριά από τον τόπο διεξαγωγής του αγώνα.

Η ΕΟΠΕ, όμως θεώρησε ότι οι ομάδες του βόλεϊ έχουν ευθύνη και τις τιμώρησε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών από την επόμενη σεζόν.

Οι αποφάσεις από τον αθλητικό δικαστή

"1. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ.αριθμ. 531 προς το σωματείο ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επιβάλλει την πειθαρχική ποινή της τέλεσης αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της αγωνιστικής περιόδου που θα ακολουθήσει.
2. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ.αριθμ. 532 προς το σωματείο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ επιβάλλει την πειθαρχική ποινή της τέλεσης αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της αγωνιστικής περιόδου που θα ακολουθήσει.
3. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ.αριθμ. 538 προς το σωματείο ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ επιβάλλει χρηματική ποινή ύψους 200€.
4. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ. αριθμ. 539 προς το σωματείο ΑΕΚ επιβάλλει την ποινή της έγγραφης επίπληξης.
5. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ. αριθμ. 540 προς το σωματείο ΑΣ ΑΡΗΣ υπεβλήθη αίτημα αναβολής το οποίο έγινε αποδεκτό. Η Αθλητική Δικαστής ανέβαλε αορίστως την εκδίκαση της υπόθεσης και οι εγκαλούμενοι θα κληθούν εκ νέου.
Και φυσικά μια τέτοια ποινή δημιουργεί καταστάσεις που μπορεί να βγουν εκτός ελέγχου με τις τιμωρίες και το κατά πόσο σχετίζονται τα επεισόδια που γίνονται μακριά από τα γήπεδα, με το συγκεκριμένο άθλημα. Η υπόθεση θα έχει συνέχεια καθώς δεν υπάρχει περίπτωση Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να μην κάνουν έφεση".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις