Στο ανώτατο διαιτητικό (αθλητικό) δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) προσέφυγε η Μίλαν για ν' ακυρώσει τον αποκλεισμό για ένα χρόνο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που της επιβλήθηκε από την UEFA. Η διάσημη ιταλική ομάδα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης, λόγω μη συμμόρφωσής της με τους κανονισμούς του financial fair-play.

Ο ιστορικός ιταλικός σύλλογος είχε μπει εδώ και καιρό στο «μικροσκόπιο» της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, καθώς οι Κινέζοι ιδιοκτήτες, που εξαγόρασαν τους «ροσονέρι» από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι πέρυσι, ξόδεψαν περίπου 200 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές χωρίς να έχουν ανάλογα έσοδα, ενώ χρειάστηκαν να συνάψουν δάνειακή σύμβαση με αμερικάνικο fund προκειμένου να χρηματοδοτήσουν το πρότζεκτ τους

Η Μίλαν είχε εξασφαλίσει θέση στο Europa League της επόμενης περιόδου, τερματίζοντας έκτη στο ιταλικό πρωτάθλημα, και ο αποκλεισμός της δίνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο στη Φιορεντίνα, ενώ ωφελημένη είναι και η Αταλάντα, που θα μπει απευθείας στους ομίλους. Το διεθνές δικαστήριο θα εξετάσει σήμερα την έφεση της Μίλαν και δεν αποκλείεται το βράδυ να εκδοθεί η απόφαση, την οποία αναμένουν με μεγάλη αγωνία οι «ροσονέρι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις