Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να μην εκκινήσει η σεζόν της Super League το Σάββατο.

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ψήφισε (με 10-6) υπέρ του υποβιβασμού τριών ομάδων από τη Super League (14ος, 15ος, 16ος της βαθμολογίας), του προβιβασμού του πρωταθλητή της Football League και παράλληλα τη διεξαγωγή μπαράζ ανάμεσα στον 13ο της πρώτης κατηγορίας με τον δεύτερο της Football League.

Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι ομάδες της Super League σε 14 τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όμως, αυτή η εξέλιξη προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της Super League και υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για αναβολή της πρεμιέρας, κάτι που θα ξεκαθαρίσει στο Δ.Σ. της Λίγκας.

Αντιδρά η ΠΑΕ ΑΕΛ

Την ίδια στιγμή η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοίνωσή της ζητά την αναβολή του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Μετά από την σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. να υποβιβασθούν τρείς ομάδες της SUPER LEAGUE και η τέταρτη από το τέλος να δίνει αγώνα μπαράζ με την δεύτερη ομάδα της FOOTBALL LEAGUE για την παραμονή στην SUPER LEAGUE 1 δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σήμερα ο εκπρόσωπος μας κ. Σωτήριος Μάρκου με την παρουσία του κ. Αλέξη Κούγια θα προβούν στις εξής ενέργειες:

1. Θα ζητήσουν από το Δ.Σ. της SUPER LEAGUE να ανασταλεί η έναρξη του πρωταθλήματος για να ανακληθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση.
2. Θα ζητήσουν εξηγήσεις από τους κυρίους Μπαταγιάννη και Γκαγκάτση για το πώς τα δήθεν συμφωνηθέντα με τον υπουργό κ. Βασιλειάδη και την Διοίκηση της Ε.Π.Ο. για τον υποβιβασμό τριών μόνο ομάδων από την SUPER LEAGUE δεν αποφασίστηκαν τελικώς από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. και εφόσον οι εξηγήσεις δεν είναι επαρκείς θα υποβάλλουν πρόταση μομφής κατά των συγκεκριμένων δύο ατόμων".

Αναβολή ζητά και ο Απόλλων Σμύρνης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Απόλλων Σμύρνης και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ για μπαράζ του 13ου της Super League με τον 2ο της Football League. Για το λόγο αυτό, ζητά την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο. Η ΠΑΕ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την απόφαση της Εκελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και δεν θα δεχτεί αλλαγή της προκήρυξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης θεωρεί επιτακτική ανάγκη την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League μετά την απαράδεκτη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τον υποβιβασμό τριών ομάδων και τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ ανάμεσα στη 13η ομάδα της Super League και τη 2η της Football League.

Η ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης θα πρέπει να γίνει άμεσα καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες οι ομάδες είχαν ενημερωθεί για συμφωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και την ΕΠΟ για τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μίας".