Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε το στίγμα της διαχείρισης από την ΑΕΚ, του αυριανού (28/08, 22:00) παιχνιδιού με την Βίντι στο ΟΑΚΑ, μετά τη νίκη (2-1) στο πρώτο ματς στη Βουδαπέστη.

Η συνέντευξη Τύπου του Μαρίνου Ουζουνίδη

Τι είναι αυτό που πρέπει να διαχειριστεί;
"Πρέπει να παίξουμε για να κερδίσουμε το ματς. Δεν μπορούμε να μπούμε σε διαδικασία διαχείρισης του αγώνα. Αυτό μπορεί να γίνει στο τέλος μόνος. Κανείς δεν μας εγγυάται πως έχουμε προκριθεί, επειδή κερδίσαμε με 2-1 στο πρώτο ματς. Θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να παίξουμε, να κάνουμε αυτά που πρέπει και στο τέλος να είμαστε εμείς η ομάδα που θα προκριθεί".

Ποιο είναι το στοιχείο που σας ανησυχεί; Η ενδεχομένη χαλάρωση μετά τη νίκη στο πρώτο ματς;
"Δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός στην ομάδα. Και αυτή πρέπει να είναι και η νοοτροπία του κόσμου. Δεν έχει τελειώσει κάτι, να βοηθήσουν τα παιδιά. Είναι τόσο σημαντικό το παιχνίδι, που δεν θα κάνουμε το λάθος να μπούμε με νοοτροπία πως όλα έχουν τελειώσει. Παρότι κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι, κάναμε πολλά λάθη και πρέπει να τα διορθώσουμε. Εκείνο που πρέπει να μπει στο μυαλό όλων, είναι πως μπορεί να κερδίσαμε στο πρώτο παιχνίδι, ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι και ακόμα δεν έχουμε προκριθεί".

Το κακό διάστημα μετά το γκολ που δεχθήκατε στην Βουδαπέστη, είναι ανάμεσα σ’ αυτά που θέλετε να διορθώσετε;
"Εκείνο το διάστημα, κάναμε αρκετά λάθη. Ίσως ήταν η χαλάρωση μετά το 2-0. Όταν είναι έτσι και δέχεσαι ένα γκολ, μετά έρχεται ο εκνευρισμός. Αλλά γενικά πρέπει να διορθώσουμε λάθη και να γίνουμε καλύτερη ως ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι τώρα να μπούμε στο γήπεδο να παίξουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Με σεβασμό αλλά και με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας, πως εμείς είμαστε η ομάδα που μπορεί να περάσει στην επόμενη φάση".

Περιμένετε ανάλογα σκληρό παιχνίδι;
"Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας. Είναι μια πρωταθλήτρια, έχουν ψυχολογία νικητή και είναι μια ομάδα που ξέρει να παίζει και που χρησιμοποιεί την δύναμη ως στοιχείο. Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί απ’ ότι στο πρώτο παιχνίδι. Ποιοτικά είμαστε καλύτεροι. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και το μυαλό μας, να παίξουμε και έξυπνα και να μην παρασυρθούμε από το παιχνίδι του αντιπάλου".

Η Βίντι θα παίξει χωρίς άγχος μετά το πρώτο αποτέλεσμα.
"Εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα. Είναι λογικό ο αντίπαλος να μην έχει πίεση. Σεβόμαστε τον αντίπαλο. Αλλά εμείς θα είμαστε σοβαροί, θα είμαστε συγκεντρωμένοι, θα έχουμε τον κόσμο που πάντα δίνει μια έξτρα ώθηση και όλα θα πάνε καλά. Σημασία έχει να διαχειριστούμε σωστά το παιχνίδι. Ακόμα και αν κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού να ακολουθήσουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει".

Αν η Βίντι βάλει γκολ νωρίς, πόσο θα επηρεάσει την ομάδα;
"Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις συνθήκες. Αν ξεκινήσουμε καλά, όλα θα είναι καλά. Αν κάτι πάει στραβά, πρέπει να είμαστε ήρεμοι και σοβαροί για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Ποδόσφαιρο είναι. Και προετοιμαζόμαστε πάντα για όλα τα σενάρια. Και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά".

Για την απώλεια και του Γκάλο;
"Κάθε παίκτης που λείπει, είναι ένα πρόβλημα. Θα συμπληρώσουμε 18άδα και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Όλα τα παιδιά που θα παίξουν είναι ικανά".

Πόσα ίδια πράγματα θα δούμε αγωνιστικά σε σχέση με τον ΠΑΣ και πόσα διαφορετικά;
"Θα είναι διαφορετική η ενδεκάδα σίγουρα. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε αύριο".

Υπάρχει και ένα προσωπικό κίνητρο, καθώς αν προκριθεί η ΑΕΚ, θα το κάνει για πρώτη φορά με Έλληνα προπονητή;
"Δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτό. Θέλω μόνο να περάσει η ομάδα. Το σημαντικό είναι αυτό διότι πάντα οι επιτυχίες δίνουν κάτι στους προπονητές και στους παίκτες".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις