Τουλάχιστον ένας νεκρός και 37 τραυματίες, είναι ο μέχρι στιγτμής τραγικός απολογισμός της αναταραχής που προκλήθηκε λίγο πριν τον αγώνα Μαδαγασκάρη-Σενεγάλη για τα προκριματικά του κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Αυτόπτες μάρτυρες, δήλωσαν ότι -για άγνωστο προς το παρόν, λόγο- προκλήθηκε άτακτη φυγή του συγκεντρωμένου πλήθους, που περίμενε να εισέλθει στο γήπεδο Μαχαμασίνα της πόλης Ανταναναρίβο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση. Οι μαρτυρίες αναφέρουν χιλιάδες κόσμου που περίμενε από το πρωί.

"Υπήρξε αναταραχή και άτακτη φυγή του πλήθους έξω από το στάδιο. Προς το παρόν, έχουν έναν απολογισμό που κάνει λόγο για έναν νεκτό και 37 τραυματίες", δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Χριγια, Ολίβα Αλέν Ρακότο.

"Ο θείος μας πήγε να καθήσει στην ουρά για να δει τον αγώνα. Εφυγε από το σπίτι στις 8 το πρωί. Ακούσαμε ότι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο υπήρχε ανοικτή μόνο μία είσοδος, αφού πρόκειται για σημαντικό αγώνα", δήλωσε χαρακτηριστικά η 30χρονη, Χενιντσόα Μιάλι Χαριζάφι.

Παρά το τραγικό συμβάν, οι διοργανωτές αποφάσισαν την διεξαγωγή του αγώνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις