Αυτό είναι το καλύτερο στάδιο της χρονιάς

Αυτό είναι το καλύτερο στάδιο της χρονιάς

Η παγκόσμια διάσκεψη κορυφής για το ποδόσφαιρο (World Football Summit), που διεξάγεται στη Μαδρίτη, ανέδειξε το Wanda Mertopolitano, ως το καλύτερο στάδιο της χρονιάς.

Το Wanda Metropolitano, ανταγωνίστηκε με το CenturyLink Field (Σιάτλ) και το Mercedes Benz Stadium (Ατλάντα).

Το γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης, φιλοξένησε το 2018 τον τελικό του Copa del Rey και την 1η Ιουνίου 2019 θα «υποδεχθεί» τον τελικό του UEFA Champions League.

Να σημειωθεί, ότι δεν περιλαμβάνεται μέσα στα πέντε πιο ακριβά στάδια της Ευρώπης (Krestovski Stadium, Fisht Olympic Stadium, VEB Arena, Tele2 Arena, Kazan Arena), είναι όμως φυσικά γήπεδο 5 αστέρων. Παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, είναι  χωρητικότητας 67.703 θέσεων, με κόστος 310 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στην 10η θέση της κατάταξης κόστους/θέσης με 4.579 ευρώ.

To Wanda Metropolitano καταλαμβάνει οικόπεδο 88.150 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το 96% των θέσεων του γηπέδου καλύπτεται από στέγαστρο. Είναι ένα οικολογικό στάδιο, με θερμικούς ηλιακούς συλλέκτες για τη θέρμανση του νερού, ενώ από τεχνολογική άποψη, ξεχωρίζει ως το πρώτο 100% στάδιο LED στον κόσμο. Αυτό δημιουργεί ένα σύστημα φωτισμού 16 εκατομμυρίων χρωμάτων, επιτρέποντας την αλλαγή της εμφάνισης του γηπέδου, φωτίζοντας με χρώματα που απαιτούν τις περιστάσεις. Επιπλέον, προσφέρει στους οπαδούς σύνδεση Wi-Fi που διευκολύνει τη χρήση του 4G.

ΑΠΕ-ΜΠΕ