Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο και την προσφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μίλησε ο Τζόρντι Μπερτομέου, στο περιθώριο του gala που διοργανώθηκε ενόψει του τουρνουά στη μνήμη του μεγάλου ηγέτη του Παναθηναϊκού.

"Είχα την τιμή και το προνόμιο να είμαι φίλος με τον Παύλο για αρκετά χρόνια. Η προσωπικότητά του και η κληρονομιά που αφήνει πάνε πιο πέρα από τον Παναθηναϊκό, πιστεύω πως ότι έκανε για αυτό το κλαμπ αλλά βασικά κυρίως ότι έκανε για το ευρωπαϊκό μπάσκετ ήταν κάτι μοναδικό και αξεπέραστο. Όλη η οικογένεια του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα πρέπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για όσα μας έδωσε και βοήθησε στο να φτάσουμε σε αυτό που είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ σήμερα. Θα πρέπει όλοι να τιμούμε τη μνήμη του".

"Όταν μάθαμε τα νέα για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου ήμασταν όλοι συντετριμμένοι. Σε όλη την Ευρώπη έγινε αυτό. Είχε επιρροή σε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πήγε τον Παναθηναϊκό σε ένα επίπεδο που δεν είχε βρεθεί κανένας πριν, τον έκανε μια πραγματική υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σε όλη την Ευρώπη αναγνώριζαν τι έκανε συνολικά για το μπάσκετ και αυτό ήταν κάτι που έβγαινε από τα σύνορα της Ελλάδας και ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη", κατέληξε.

Ομπράντοβιτς: Σαν πατέρας για όλους μας

Στην τεράστια, όπως τη χαρακτήρισε, προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό και γενικότερα το ευρωπαϊκό μπάσκετ αναφέρθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

"Πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουν την προσφορά του κυρίου Παύλου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ συνολικά κι όχι μόνο στον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα πρόσωπο που όλοι θαύμαζαν και σέβονταν. Ήταν απίστευτη η εμπιστοσύνη που μου έδωσε όπως και σε όλους τους ανθρώπους που δούλευαν για τον Παναθηναϊκό εκείνη την περίοδο κι είναι δύσκολο να τον ξεχάσουμε. Ήταν σαν πατέρας για όλους μας", ανέφερε και συνέχισε:

"Είναι μια τεράστια απώλεια για όλους. Είναι δύσκολο όταν χάνεις έναν άνθρωπο σαν τον κύριο Παύλο. Όλοι είμαστε λυπημένοι για αυτό, θα τον θυμόμαστε για πάντα. Προσωπικά έχω πολλά πράγματα να θυμάμαι, 13 χρόνια είναι μια μεγάλη περίοδο. Αυτό που ήταν απίθανο, ήταν η ενέργεια που έβαζε κάθε φορά που ερχόταν να δει την ομάδα και να μιλήσει σε όλους μας. Ξεκινώντας από τους παίκτες, το σταφ και όταν μιλούσε σε εμένα, ήταν έτοιμος να μας βοηθήσει σε κάθε κατάσταση".

Τέλος μίλησε για την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Παναθηναϊκός: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Για εμάς είναι μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση να είμαστε εδώ".

Βασιλειάδης: Ανεξίτηλο το στίγμα του Παύλου Γιαννακόπουλου

Μεγάλη είναι η απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, όπως τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός αθλητισμού δήλωσε: "Σαφέστατα ο Παύλος Γιαννακόπουλος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του πάνω στον ελληνικό αθλητισμό, πάνω στο ελληνικό μπάσκετ με τον τρόπο που πορεύτηκε, με τον τρόπο που αγάπησε, με τον τρόπο που λειτούργησε σαν παράγοντας και σαν φίλαθλος και με τη μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε προς όλους τους παράγοντες για το σύνολο του ελληνικού μπάσκετ. Η απώλεια είναι μεγάλη, οι διάδοχοί του συνεχίζουν στα βήματά του και η πρωτοβουλία για την ίδρυση του foundation που επίκειται το επόμενο διάστημα είναι πολύ σημαντική, έτσι ώστε όλες οι επόμενες γενιές να θυμούνται το μεγάλο έργο αυτού του μεγάλου ανθρώπου".

"Το πιο σημαντικό που λείπει στις μέρες μας από τον επαγγελματικό αθλητισμό. Το πάθος για την ομάδα μας και αυτό που πιστεύουμε χωρίς να χρειάζεται ούτε να σκοτωθούμε ούτε να βάλουμε τον κόσμο να σκοτωθεί για αυτό. Είμαι λίγο ωμός σε αυτό αλλά έτσι ήταν, αυτό το έδειξε με το ήθος του και με τον τρόπο που πορεύτηκε τόσα χρόνια σαν παράγοντας. Για αυτό το λόγο με την εκδημία του όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πούνε. Ήταν όλα λόγια καρδιάς και αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις