Μια ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Φινλανδία ο τεχνικός διευθυντής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Άγγελος Μπασινάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του "OPEN TV" και μίλησε για τη νέα σελίδα της Εθνικής Ελλάδας.

Ο πρώην διεθνής μέσος τόνισε στην αλλαγή που πρέπει να γίνει στη νοοτροπία και αναφέρθηκε μετά από σχετική ερώτηση και στην έδρα της Εθνικής Ελλάδος στα προκριματικά, σημειώνοντας πως ακόμα όλα είναι ανοιχτά καθώς θα πρέπει κάποια γήπεδα που έχουν επιλεγεί να τα δει και η UEFA για να δώσει την τελική της έγκριση.

"Όπως είπε και ο προπονητής πρέπει να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια. Αλλάζουν κάποια πράγματα, το τεχνικό τιμ, εγώ, είναι πολλές οι αλλαγές. Θέλουμε να ξεκινήσουμε θετικά. Να κάνουμε το δυο στα δυο και να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα πρόκρισης. Η ομάδα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο. Να δούμε κάτι διαφορετικό".

Ποιο είναι το όραμά σας για την Εθνική;
"Αυτά τα δυο παιχνίδια κοιτάμε αρχικά. Να κάνουμε δυο νίκες. Από εκεί και πέρα στην κλήρωση των προκριματικών θα δούμε τις ομάδες και τι μπορούμε να κάνουμε. Από εμάς εξαρτώνται όλα και όχι από το τι κάνουν οι άλλοι".

Είχατε όταν αγωνιζόσασταν μια νοοτροπία νικητή, αυτή τη φιλοσοφία θέλετε να δώσετε και στην ομάδα;
"Όταν καλείσαι στην εθνική και παίζεις με τα χρώματα της πατρίδας σου δεν υπάρχει κάτι άλλο και οι ποδοσφαιριστές και όσοι δουλεύουμε στην ομάδα πρέπει να την έχουμε πάνω απ' όλα, κορώνα στο κεφάλι μας. Η νοοτροπία αλλάζει και μέσα από τις νίκες που πρέπει να έρθουν και όσα θα τους πούμε. Αν συνεχιστεί ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Να αλλάξουμε τη διάθεση πάνω απ' όλα και μετά όλα τα άλλα".

Τι μπορέσατε να αλλάξετε σε αυτό το διάστημα;
"Είναι σύντομο το χρονικό διάστημα. Μια προπόνηση ουσιαστικά έχει κάνει ο προπονητής. Δεν έχεις το χρόνο να κάνεις πολλά πράγματα. Αυτά έρχονται όσο καθόμαστε περισσότερο μαζί. Σκοπός μου είναι να αλλάξουμε ό,τι υπήρχε. Αν δεν το αλλάξουμε, δεν θα δούμε βελτίωση".

Για την έδρα της Εθνικής έχετε πάρει κάποια απόφαση;
"Νομίζω ότι μέχρι 30 Νοεμβρίου, ή 1 Δεκεμβρίου, πριν την κλήρωση των προκριματικών, θα έχουμε αποφασίσει οριστικά ποια θα είναι η έδρα μας. Ένα, δυο γήπεδα που πρέπει να δηλώσουμε στην UEFA. Πρέπει να κάνουμε μια αυτοψία, να δώσει την έγκριση και η UEFA και 30 Νοεμβρίου ή 1 Δεκεμβρίου να έχουμε αποφασίσει".

Βλαχοδήμος και Κούτρης θα κάνουν ντεμπούτο, πώς είναι να παίζεις για πρώτη φορά στην Εθνική;
"Δεν είναι εύκολο και το ντεμπούτο έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά έχουν την εμπειρία. Έχουν παίξει παιχνίδια με τις ομάδες τους, ο Βλαχοδήμος παίζει στη Μπενφίκα. Αν το δουν σαν να παίζουν απλώς ένα ακόμα παιχνίδι, μπορούν να τα καταφέρουν".

Υπάρχει μια δυστοκία στην ομάδα, θα την ξεπεράσει;
"Θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε τον δρόμο προς τα δίχτυα".

Θα υπάρξουν και άλλα νέα παιδιά στην ομάδα;
"Αυτό είναι θέμα του προπονητή. Έχει δυο παιχνίδια σημαντικά η Ελπίδων, έχουμε δώσει βάρος και εκεί, έχουμε αφήσει παίκτες εκεί γιατί είναι σημαντική η πρόκριση στην τελική φάση και από τον Μάρτιο, που θα ξεκινήσουν τα προκριματικά, θα επιλέξει ο προπονητής τους παίκτες που θέλει".

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις