Ο κύριος ερευνητής της UEFA, Ιβ Λετέρμ, επιβεβαιώνει ότι οι πληροφορίες που δημοσίευσε το Der Spiegel, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυστηρές τιμωρίες για την Μάντσεστερ Σίτι, απαγορεύοντας μάλιστα την συμμετοχή της στο Champions League!

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν ανακαλυφθεί ότι έχει εξαπατήσει την UEFA σε σχέση με τα έσοδα από χορηγίες.

Το Der Spiegel ανέφερε εικαζόμενες παραβιάσεις του Financial Fair Play (FFP) από την αγγλική ομάδα, βασιζόμενο σε διαρροή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ παραγόντων της Σίτι, κάτι που διερευνάται από την Premier League και την UEFA.

Σε συνέντευξή του στο βελγικό περιοδικό «Sport and Strategy», ο επικεφαλής της UEFA, Ιβ Λετέρμ, αναγνωρίζει ότι «αν αυτό που έχει γραφτεί για τη Μάντσεστερ Σίτι είναι αλήθεια, μπορεί να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο αυστηρή τιμωρία, που είναι ο αποκλεισμός από τις διοργανώσεις της UEFA».

Ο Λετέρμ, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, υπενθυμίζει ότι οι σύλλογοι πρέπει να δηλώνουν τους λογαριασμούς τους στην UEFA, όταν υποβάλλουν αίτηση για άδεια συμμετοχής σε διοργανώσεις ευρωπαϊκών συλλόγων.

«Εάν οι πληροφορίες (του Der Spiegel) είναι σωστές, αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πληροφόρηση για τα οικονομικά θέματα», είπε ο Λετέρμ.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, τα 59,5 εκατομμύρια λίρες που υποτίθεται ότι προέρχονται από τον κύριο χορηγό της ομάδας, την Etihad Airways, είχαν άλλη προέλευση. Ήταν από τον όμιλο Abu Dhabi United Group, ιδιοκτήτη του συλλόγου.

Σε μια διάσκεψη της UEFA στο Δουβλίνο τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος της Αλεξάντερ Τσεφερίν δήλωσε: «Αξιολογούμε την κατάσταση. Έχουμε ένα ανεξάρτητο όργανο που εργάζεται πάνω σε αυτό. Ακόμα κι αν ήξερα περισσότερα, δεν θα μπορούσα να το εξηγήσω τώρα. Αλλά πολύ σύντομα θα έχετε απαντήσεις για το τι θα συμβεί σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις