Χρήματα από ναρκωτικά "ξέπλενε", σύμφωνα με αποκαλύψεις της "El Mundo", το περίφημο κύκλωμα στημένων αγώνων στην Ισπανία "Oikos", με επικεφαλής τους Κάρλος Αράντα και Ραούλ Μπράβο.

Σύμφωνα με τη ισπανική εφημερίδα, η οποία έχει πρόσβαση στις έρευνες, τα κέρδη που αποκτήθηκαν από τη διακίνηση ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή των παικτών προκειμένου να προκαθοριστούν αποτελέσματα αγώνων στην Α' και Β' κατηγορία της Ισπανίας, αλλά και να στοιχηματίσουν νόμιμα τα παράνομα χρήματα. Πρόκειται για μία επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ των αγώνων που έχουν ενταχθεί στην έρευνα είναι και το παιχνίδι Βαγιαδολίδ-Βαλένθια την τελευταία αγωνιστική της φετινής σεζόν. Ο επικεφαλής της έρευνας πιστεύει ότι ήταν «στημένο» μέσω του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Άρη και Βέροιας Ραούλ Μπράβο.

"Θα μπορούσε να θεωρηθεί επένδυση για το επόμενο ξέπλυμα κεφαλαίων από τη διακίνηση ναρκωτικών", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η "El Mundo" αποκάλυψε τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για τη νομιμοποίηση κεφαλαίων, σημειώνοντας την καταγραφή των στοιχημάτων σε βιβλία, ενώ υποστηρίζει ότι οι υποκλοπές συνομιλιών του "Oikos", αποκαλύπτουν την διαδρομή του χρήματος.

Προς το παρόν, υπάρχουν 21 άτομα που ερευνούνται, αν και οι ερευνητές δεν αποκλείουν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις