Το φετινό ρεκόρ της κατάφερε να βελτιώσει η Κατερίνα Στεφανίδη στο Diamond League του Λονδίνου. Η πρωταθλήτρια ξεπέρασε το 4,75μ. και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο επί κοντώ.

Η Στεφανίδη πέρασε με τη δεύτερη τα 4,55μ. και με την πρώτη τα 4,65μ. και είχε ένα χαμένο άλμα στα 4,75μ. Στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στα 4,82μ., ύψος που η αθλήτρια μας δεν κατάφερε να νικήσει, όμως, δείχνει πως θα είναι σε θέση να κάνει στο εγγύς μέλλον.

Η Στεφανίδη, όπως και πολλοί άλλοις πρωταθλητές έχουν αλλάξει φέτος τον προγραμματισμό τους, κυρίως γιατί ο αγώνας στόχοw της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου.

Στο Λονδίνο ήταν και η Νικόλ Κυριακοπούλου που έμεινε στα 4,55μ. και την 7η θέση, ύψος που ξεπέρασε με την 2η προσπάθεια. Η "χάλκινη" το χειμώνα στη Γλασκώβη, νωρίτερα είχε περάσει με την πρώτη το 4,40μ.

Την 4η θέση κατέλαβε ο Μίλτος Τεντόγλου, όπου το άλμα σε μήκος συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα, χωρίς να προσμετράται στη βαθμολογία της σειράς των αγώνων.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης σε κλειστό και ανοιχτό στίβο είχε καλύτερο άλμα στα 7,99μ. (-0,8 μ/δ), στην 5η προσπάθεια, ενώ είχε ακόμη 2 έγκυρα, στα 7,84μ.και 7,87μ., και 3 άκυρα.