Οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος 470, όμως εξασφάλισαν την πρόκριση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση ενόψει του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.

Οι Ολυμπιονίκες μας τερμάτισαν στην 4η θέση του medal race κι έχασαν το χάλκινο μετάλλιο μόλις για 2 βαθμούς (56β.) από τους Σουηδούς Ντάλμπεργκ-Μπέργκστρομ (54β.), οι οποίοι πήραν την πρώτη θέση και στο φινάλε ανέβηκαν στο βάθρο.

Νικητές ήταν οι Αυστραλοί Μ. Μπέλχερ – Ο. Ράιαν με 30 βαθμούς και ακολούθησαν οι Ισπανοί Ζ. Χαμάρ – Ν. Ροντρίγκεζ με 45 βαθμούς.

Το ελληνικό σκάφος δεν ξεκίνησε καλά. Στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες τερμάτισε 18ο και 13ο αντίστοιχα, αλλά η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετικοί και οι ιστιοπλόοι της χώρας έδειξαν την κλάση τους. Οι υπόλοιπες θέσεις που πήραν ήταν 7η, 4η, 3η, 6η, 1η, 4η, 5η, 2η, 3η και 4η στην κούρσα για τα μετάλλια.

Οι Β. Παπουτσόγλου – Ι. Ορφανός κατέλαβαν την 37η θέση με 136 βαθμούς σε σύνολο 52 σκαφών. Στις γυναίκες οι Μ. Μπόζη – Ρ. Κλωναρίδου πήραν την 11η θέση με 112 βαθμούς και οι Α. Σπανάκη – Μ. Παπαδοπούλου τερμάτισαν 35ες με 322 βαθμούς μεταξύ 39 σκαφών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις