Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει και τυπικά στη διάρκεια της ημέρας τη μεταγραφή του Ιωάννη Κωστή, ενός 19χρονου μέσου, άγνωστου στο ελληνικό κοινό ποδοσφαιριστή, αλλά σπουδαίου ταλέντου, με εξαιρετική σεζόν στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Οι πληροφορίες για τη μετακίνηση του Κύπριου χαφ προέκυψαν την Κυριακή από τη Μεγαλόνησο και μέσα σε λίγες ώρες οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, με τον Ολυμπιακό να δείχνει έντονο και πιεστικό ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνα.

Από την κυπριακή ομάδα προκύπτει πως είπε το μεγάλο "ναι" στον Ολυμπιακό, αφού θα καρπωθεί ένα ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ, συν κάποια χρήματα που μπορεί να προκύψουν από μπόνους επίτευξης στόχων, αλλά και συμμετοχών του διεθνή ποδοσφαιριστή.

Μια συμφωνία που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αυτή την ώρα οι δύο ομάδες ανταλλάσσουν τα σχετικά έγγραφα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, ενώ ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή, Δημήτρης Μασιάς, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, για να ολοκληρώσει το deal.

Ο Κωστή, αν και μόλις 19 ετών (17/03/2001), έχει ήδη 37 συμμετοχές, 3 γκολ και 2 ασίστ με τη Νέα Σαλαμίνα στην πρώτη κατηγορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αποτελεί βασικό στέλεχος όλων των μικρών εθνικών ομάδων της Κύπρου, ενώ πριν λίγες εβδομάδες αγωνίστηκε και με τους άνδρες. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση των προκριματικών του Euro 2020 κόντρα στη Ρωσία, ενώ αγωνίστηκε 20 λεπτά και κόντρα στη Σκοτία. Αγωνίζεται τόσο ως επιτελικός μέσος όσο και ως 8άρι.