Τσιτσιπάς: Υπερήφανος να εκπροσωπώ τη σημαία μας

Τσιτσιπάς: Υπερήφανος να εκπροσωπώ τη σημαία μας

Τη μεγάλη επιθυμία να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και να κατακτήσει ένα μετάλλιο, επανέλαβε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλώντας στην αμερικάνικη ιστοσελίδα "tennisworld", υπογραμμίζοντας την διαφορετική ενέργεια που βιώνει παίζοντας στο Davis Cup.

"Από το Davis Cup θυμάμαι ιδιαίτερα τον τελικό του 2010 μεταξύ Σερβίας και Γαλλίας στο Βελιγράδι. Θυμάμαι τη Σερβία να κερδίζει το Κύπελλο Davis, κάτι που σήμαινε πολλά για αυτούς, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα. Και για ένα μικρό έθνος όπως η Σερβία, με όχι τόσο πολύ, ας πούμε τότε, σπουδαίους παίκτες, πέτυχαν κάτι θεαματικό και έφεραν χαρά στον λαό τους", είπε ο Τσίτσιπας.

Για τη συμμετοχή του με την Εθνική
"Δεν ξέρω, ο κόσμος με υποστήριξε και αισθάνθηκα διαφορετικά σε σχέση με αυτό που συνήθως αισθάνομαι. Ελπίζω να με βοηθήσει σε μερικά πράγματα όταν επιστρέψω στο tour. Είναι διαφορετική η ενέργεια όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου στο Davis Cup, ο κόσμος το αισθάνεται περισσότερο, είναι πιο συναισθηματικός όταν παίζει σε ένα τόσο σημαντικό event. Ελπίζω να φύγω από εδώ με κάτι καλύτερο στους ώμους μου".

Για τον αδερφό του Πέτρο, ο οποίος αγωνίστηκε στο διπλό με τον Μάρκο Καλοβελώνη και νίκησαν το Λουξεμβούργο
"Είμαι περήφανος για εκείνον και είναι πολύ όμορφο να που έχω έναν αδερφό να αγωνίζεται στην ίδια ομάδα με εμένα".

Για την Μαρία Σάκκαρη
"Για εμάς είναι τα πάντα η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω πάρα πολύ να παίξω του χρόνου και είναι ένας από τους στόχους μου. Το Τόκιο είναι ένα ξεχωριστό μέρος, μια από τις αγαπημένες μου πόλεις και το κλίμα θα είναι φοβερό".

Για τα ολυμπιακά του είδωλα
"Θαυμάζω τον Πύρρο Δήμα, είναι ένας θρύλος της άρσης βαρών. Μου αρέσει επίσης ο Μπολτ, το στυλ του, ενώ τενίστες που έχουν ξεχωρίσει είναι ο Ντελ Πότρο και ο Τζόκοβιτς. Θυμαμαι το ματς τους στο Ρίο, ήταν σαν τελικός παρότι ήταν 1ος γύρος. Ήταν εξαιρετικό παιχνίδι".