Βολικάκης: Ένα τραγικό λάθος των κριτών μου στέρησε μετάλλιο

Βολικάκης: Ένα τραγικό λάθος των κριτών μου στέρησε μετάλλιο

Κάτοχος ήδη του ασημένιου μεταλλίου στο σκρατς, ο Χρήστος Βολικάκης βρέθηκε "αγκαλιά" και με το χάλκινο στους πόντους, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, που διεξάγεται στο Άπελντορν της Ολλανδίας.

Ο φωτεινός πίνακας τον έδειξε στην 3η θέση, ωστόσο μετά από ένσταση των Ιταλών και νέα καταμέτρηση, οι κριτές του έδωσαν την 4η θέση και το χάλκινο στον Μικέλε Σκαρτεσίνι.

Εμφανώς απογοητευμένος από αυτή την εξέλιξη ο Έλληνας πρωταθλητής, δεν έκρυψε την πικρία του στις δηλώσεις που έκανε. "Το ένατο ευρωπαϊκό μετάλλιο της καριέρας μου ήρθε για μένα σ' αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σε μια φοβερή κούρσα στο αγώνισμα του σκρατς. Φυσικά έγιναν δέκα τα μετάλλια για λίγο διάστημα, αλλά τελικά μας πήρανε το μετάλλιο μέσα από τα χέρια, στο αγώνισμα των πόντων. Αγώνισμα στο οποίο τερμάτισα στην 3η θέση με 85 βαθμούς, ισοβαθμία με τον Ιταλό αθλητή, αλλά φυσικά εγώ είχα καλύτερο τερματισμό στην 4η θέση, ενώ αυτός τερμάτισε στην 14η θέση. Βγήκαν τα αποτελέσματα μας φώναξαν στις απονομές και ξαφνικά με βάζουν 4ο και βάζουν τον Ιταλό στην τρίτη θέση και του δίνουν 3 βαθμούς μετά την ολοκλήρωση του αγώνα", ανέφερε αρχικά Βολικάκης.

Συνέχισε, μιλώντας για το λάθος που του στέρησε το χάλκινο μετάλλιο στους πόντους: "Ένα τραγικό λάθος των κριτών που μου στέρησε το δεύτερο μετάλλιο σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το αγώνισμα το λέει από μόνο του, είναι αγώνισμα πόντων, κερδίζει ο αθλητής που θα μαζέψει τους περισσότερους πόντους. Ο μεγάλος φωτεινός πίνακας είναι μάλιστα γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο. Για να βλέπουν οι αθλητές τους βαθμούς τους και να κάνουν τους υπολογισμούς τους και την στρατηγική τους. Έγινε ένας καταπληκτικός αγώνας και πιστεύω πως όσοι τον παρακολούθησαν μπόρεσαν να καταλάβουν πολλά!!! Φτάνοντας στο τελευταίο σπριντ εγώ για να εξασφαλίσω το μετάλλιο θα έπρεπε να τερματίσω στην 4η θέση όπως και έκανα και από την άλλη πλευρά να μην πάρει ο Ιταλός βαθμούς ο οποίος είχε μείνει ποιο πίσω και τερμάτισε 14ος οπότε όλα μια χαρά. Αν ήξερα ότι θα έδιναν στον Ιταλό άλλους 3 βαθμούς θα τερμάτιζα δεύτερος η τρίτος ή θα ακολουθούσα άλλη τακτική για να εξασφαλίσω ξανά το μετάλλιο".

Ο Βολικάκης συμπλήρωσε: "Σε όλο τον αγώνα ήμουν μέσα στους 3 πρώτους και αρκετή ώρα στην πρώτη θέση. Είναι μεγάλο λάθος και πολύ άδικο αλλά δεν θα μείνω άλλο σε αυτό έχουμε μάθει να ξεπερνάμε κάθε εμπόδια που βρίσκουμε μπροστά μας γιατί είμαστε Έλληνες. Οπότε μόνο χαρούμενος μπορώ να είμαι από την παρουσία μου σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ασημένιο στο αγώνισμα του σκρατς 4η θέση στο αγώνισμα των πόντων αλλά ξέρω από τα μηνύματα που δέχομαι πως είναι σαν να το έχω πάρει το χάλκινο και σας ευχαριστώ πολύ και 7η θέση στο αγώνισμα του όμνιουμ και 99% κλειδώνουμε Ολυμπιακή πρόκριση! Και επίσης χαρούμενος για τον αδερφό μου Ζαφείρη που πήρε την 13η θέση στο αγώνισμα του elimination. Συνεχίζουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που είστε δίπλα μας και μας στηρίζετε ο καθένας με τον τρόπο του να είστε πάντα καλά".