Φρένο στα παιδικά όνειρα και τα ιδεώδη του αθλητισμού "βάζουν",πρόεδρος και προπονητής του Πρωτέα Σχηματαρίου.

Ο προπονητής της αντρικής ομάδας και υπεύθυνος των Ακαδημιών της αντίπαλης παιδικης ομάδας που συνετρίβη,του Ερμή Σχηματαρίου, Νίκος Οικονόμου ξέσπασε για τη διαφορά 113 πόντων στον αγώνα μπάσκετ της ομάδας μίνι (8 εως 13 ετών), στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Η ομάδα μπάσκετ παίδων του Ερμή Σχηματαρίου γνώρισε μία βαριά ήττα 126-13,από την ομάδα του Πρωτέα, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Οικονόμου:

“Τι επιτυγχάνεις, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και κερδίζοντας με 126-13 ένα παιχνίδι παίδων; Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ισοπεδώνεις παιδιά 13-14 ετών που έρχονται στο μπάσκετ για να το αγαπήσουν και να περάσουν καλά. Γι' αυτό πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να μπαίνουν στο γήπεδο, πρέπει να τους απαγορευτεί η είσοδος”. λέει ο πρώην παίκτης της Εθνικής.

Ο παλιός διεθνής και πετυχημένος αθλητής σε πολλές ομάδες (κυρίως με Παναθηναϊκό) και την εθνική μας, καταγγέλει το “bullying” που δέχτηκαν τα μικρά παιδιά του συλλόγου εξαιτίας αυτού του σκορ.

Ο προπονητής της ομάδας που "συνέτριψε" την αντίπαλη ομάδα

Δεν έκανε κάτι παράνομο αλλά ότι νόμιμο δεν είναι και αθλητικάηθικό. Ο προπονητής της ομάδας μίνι του Πρωτέα Σχηματαρίου κ. Ηλίας Χατζής που επέτρεψε να παιχτεί ένα τέτοιο παιχνίδι… παρότρυνε τα παιδιά της δικής του ομάδας να διαλύσουν την αντίπαλη και το τελικό σκορ έφτασε το 126-13.

Γιατί άραγε; για παραδειγματισμό; και κάνει όλους να αναρωτηθούν αν τοτο ευ αγωνίζεσθεαι και το fair play είναι άγνωστες λέξεις για κάποιους.

Όποιος έχει υπάρξει ερασιτέχνης αθλητής σε παιδικές ηλικίες ή έχει ο ίδιος παιδιά που αγωνίζονται σε κάποιο άθλημα ερασιτεχνικά αντιλαμβάνεται πλήρως ποιες συνέπειες μπορεί να έχει ένα τέτοιο ματς.

Είναι αλήθεια όμως ότι αποτελεί συχνό φαινόμενο στους αγώνες των τμημάτων υποδομής διαφόρων ομάδων να υπάρχουν διαφορές 40, 50, 60 και βάλε πόντων και αυτά τα αποτελέσματα να πανηγυρίζονται από παιδιά αλλά κυρίως από γονείς!

Πρόεδρος Πρωτέα Σχηματαρίου: "Ας μεριμνούσαν οι ηττημένοι" !!

Επίσης στην αγανακτισμένη ανάρτηση του Νίκου Οικονόμου τοποθετήθηκε- γιατί όπως δήλωσε προσβλήθηκε-, και ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Πρωτέα Ηλίας Μαριάκης με ανάρτησή του στο facebook.

«Ας μεριμνούσε ο κάθε σύλλογος να έχει ικανά τμήματα τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος, διαφορετικά να μην συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Ας κάνει προπονήσεις και όταν τα παιδιά θα είναι έτοιμα να κατέβουν στους αγώνες», δηλώνει ο πρόεδρος της ομάδας και μάλλον δεν μιλούσε για την ομάδας της Μπαρτσελόνα.

Και συμπληρώνει ότι είναι και ο ίδιος πατέρας , προπονεί τα παιδιά του και τα μαθαίνει να μη τα παρατάνε στο τελευταίο λεπτό. Και φυσικά πάλι ούτε λόγος ούτε μια λέξη μέσα στην μακροσκελή ανάρτηση για το αν προπονεί τα παιδιά του να γίνουν εν γένει αθλητές.

Αλήθεια άραγε τους προπονεί ώστε να μάθουν να φέρονται σαν αθλητές; Τους μαθαίνει να αντιμετωπίζουν αγώνες και πρωταθλήματα στο πνεύμα του αθλητισμού και να τηρούν το fairplay; Τους μαθαίνει να είναι καλύτεροι άνθρωποι και αθλητές μέσα από τις αξίες του αλληλοσεβασμού και του ευ αγωνίζεσθαι; Τους μαθαίνει να αγκαλιάζουν τους συμπαίκτες τους αλλά και τους αντιπάλους τους στο παιχνίδι ; Εξάλλου να μην ξεχνάμε ειδικά σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες όλα είναι μόνο ένα παιχνίδι …

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις