Συγκεκριμένα το άρθρο 15, παράγραφος 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα, αναφέρει:«εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώροή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή 50.000 έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές από δύο έως 4 αγωνιστικές».

Ωστόσο για να εφαρμοστεί η ποινή θα πρέπει να έχει καταγραφεί όλα όσα έγιναν στις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα, κυρίως του παρατηρητή της Σούπερ Λιγκ και της αστυνομίας.

Εφόσον συμβεί, ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί ακόμα και με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, με αποτέλεσμα να εκτίσει την ποινή στο ντέρμπι "αιωνίων" απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Από δω και πέρα οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους δύο εκτός έδρας παιχνίδι στη σειρά με Παναιτωλικό και Αστέρα, στη συνέχεια φιλοξενούν την ΑΕΛ (στο πρώτο κεκλεισμένων θυρών αν τιμωρηθούν), πηγαίνουν στο Βόλο και στην αμέσως μετά αντιμετωπίζουντον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη, που θα είναι το δεύτερο κεκλεισμένων των θυρών εφόσον έχουν τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές.