Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να είναι ο 6ος καλύτερος τενίστας του κόσμου στην παγκόσμια κατάταξη αλλά πολλές φορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού χάνει τον έλεγχο και ξεσπάει σε άτομα που δνε φταίνε σε τίποτα. Πολλές φορές έχουμε δει τον κορυφαίο έλληνα τενίστα να πετάει και να σπάει τις ρακέτες του ή να λέει διάφορα «γαλλικά. Στο τελευταίο όμως ξέσπασμα του την πλήρωσε ο πατέρας του Απόστολος. Ο νεαρός πρωταθλητής, έχασε άδικα- κατά τον ίδιο- έναν πόντο στο παιχνίδι που έπαιζε και εκνευρίστηκε καιάρχισε να κοπανάει τη ρακέτα με αποτέλεσμα αυτή να σπάσει και ένακομμάτι να χτυπήσει τον πατέρα του, που καθόταν δίπλα, στο χέρι.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς αποχώρησε από το κορτ, στεναχωρημένος και απορημένος πιάνοντας παράλληλα το χέρι του. Την ίδια ώρα, η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, Γιούλια Σαλνικόβα, έσπευσε να κάνει παρατηρήσεις στον γιο της, που έσκυψε το κεφάλι και δεν μιλούσε φανερά μετανιωμένος.


Να σημειώσουμε ότι λίγο πριν φύγει το 2019, η ΑΤP ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ- αφιέρωμα στον Στέφανο Τσιτσιπά, στο οποίο γίνεται ανασκόπηση της χρονιάς του έλληνα τενίστα, η προετοιμασία για το 2020, οι βλέψεις του για τη νέα σεζόν, ενώ έχει και απόψεις πολλών πρώην πρωταθλητών, που αποθεώνουν τον Έλληνα τενίστα. Στο ντοκιμαντέρ συμπεριλαμβάνεται το ταξίδι του Στέφανου από τον τίτλο του Next Gen ATP Finals τον Νοέμβριο του 2018 στον τίτλο του ATP Finals τον Νοέμβριο του 2019, αλλά και οι διακοπές του που ακολούθησαν. Επίσης προβάλλονται πλάνα από την προετοιμασία του στην pre-season στο Ντουμπάι, όπου δούλεψε με τον γυμναστή του από τη Mouratoglou Tennis Academy, Frederic Lefebvre. O Lefebvre μίλησε για τον 21χρονο Έλληνα τενίστα, ενώ λίγα λόγια είπαν και οι Μάρκος Παγδατής, Μark Philippoussis, Goran Ivanisevic, Tomas Enqvist, Tim Henman και Juan Carlos Ferrero, που αποθεώνουν τον Έλληνα πρωταθλητή. Όσο για τον ίδιο τον Στέφανο, ο πήχης είναι πολύ ψηλά για το 2020, καθώς στις βλέψεις του συμπεριλαμβάνεται ο πρώτος Grand Slam τίτλος του.