Άρης - FIFPRO: Η κόντρα για τον Μενέντεθ και η απάντηση των «κίτρινων» [vids]

Άρης - FIFPRO: Η κόντρα για τον Μενέντεθ και η απάντηση των «κίτρινων» [vids]

Άρης - FIFPRO: Διαβάστε όλο το χρονικό της κόντρας για τον Ισπανό παίκτη και την αιχμηρή απάντηση του Άρη.

 Άρης - FIFPRO: Η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών κάλεσε επίσημα τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας κ.κ.Καρυπίδη και Χαριστέα, να σταματήσουν αμέσως την κακομεταχείριση του παίκτη Αλεχάντρο Μενέντεθ.  Συγκεκριμένα, ο Ισπανός παίκτης είχε διαρρεύσει αυτό το βίντεο που αποκάλυπτε τις συνθήκες, στις οποίες έκανε προπόνηση μόνος του. 

Όπως ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της, ο Άρης έχει να καταβάλει τους μισθούς του ποδοσφαιριστή από τον Ιούλιο του 2019 και την 5η Ιανουαρίου έδωσε εντολή στον παίκτη να προπονείται υποχρεωτικά δύο φορές την ημέρα μόνος του, στις 7:30 το πρωί και στις 15:00 το μεσημέρι. Μάλιστα, συμπληρώνει ότι δεν υπάρχει παρουσία προπονητή ή γιατρού που είναι υποχρεωτική. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η FIFPRO απαιτεί από τον Θοδωρή Καρυπίδη και τον Αγγελο Χαριστέα, πρόεδρο και αθλητικό διευθυντή του Αρη αντίστοιχα, να σταματήσουν άμεσα την κακομεταχείριση στον Αλεχάνδρο Μενέντεθ. Ο ελληνικός σύλλογος ωθεί τον Ισπανό παίκτη να φύγει χωρίς να τον πληρώνει και να τον αφήνει να προπονείται μόνος του.

“Η συμπεριφορά του Αρη είναι ανεπίτρεπτη” τόνισε ο γενικός γραμματέας της FIFPRO, Γιόνας Μπάερ-Χόφμαν.

“Κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα να πληρώνεται και να προπονείται με τους συμπαίκτες του”

Το συμβόλαιο του Μενέντεθ με τον Αρη εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Ο Αρης δεν έχει πληρώσει το μισθό του από τον Ιούλιο του 2019.

Στις 5 Ιανουρίου ο Μενέντεθ προπονείται ξεχωριστά από την πρώτη ομάδα. Εχει δύο προπονήσεις. Μία στις 07.30 το πρωί και μία στις 15:00. Επίσης ο Μενέντεθ προπονείται χωρίς προπονητή ή γιατρό κάτι το οποίο υποχρεώται να έχει!

Η διοίκηση του Αρη δεν έχει εξηγήσει γιατί προπονείται μόνος του.

“Απαιτώ να προπονούμαι ξανά με τους συμπαίκτες μου”, είπε ο Μενέντες στη FIFPRO “τηρώ το πρόγραμμα του συλλόγου αλλά προπονούμαι σε άθλιες συνθήκες”

Ο Μενέντεθ γνωρίζει πως ο Αρης θέλει να φύγει. “Μου το έχουν ήδη πει αυτό”»

Στο βίντεο που ανέβασε ο ποδοσφαιριστής, δείχνει πλάνα με τουαλέτες και αποδυτήρια που είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ δείχνοντας το προπονητικό κέντρο λέει ότι: 

«Κανένας προπονητής, τίποτα. Είναι 8:18 το πρωί και πρέπει να προπονηθώ μόνος μου».

Η απάντηση του Άρη με διαφορετικό βίντεο 

Με αφορμή όλα τα παραπάνω η FIFPRO κάλεσε τους Καρυπίδη και Χαριστέα να απολογηθούν με τους «κίτρινους» να απαντούν με δικό τους βίντεο για την πραγματικότητα των εγκαταστάσεών τους στο Νέο Ρίσιο.

«FIFPRO πες την αλήθεια σε όλους. Αυτές είναι οι πραγματικές μας εγκαταστάσεις στο Νέο Ρύσιο. Το βίντεο του Άλεξ Μενέντεθ είναι εντελώς ψεύτικο. Πάντα σεβόμαστε τους ποδοσφαιριστές μας», έγραψε ο Άρης στο βίντεο που ανέβασε στα social media.

Ο Άρης θα προχωρήσει σε μήνυση κατά του Άλεξ Μενέντεθ για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ οι «κίτρινοι» εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά και κατά της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιριστών.