Ο κ. Μπαλτάκος στενός συνομιλητή του Αντώνη Σαμαρά, στην αρχική του τοποθέτηση υπογράμμισε: «Η εκτίμηση που είναι πολύ απλή και πάρα πολύ γρήγορα εγώ μπορώ να σας πω ότι δε βλέπω θέμα, δηλαδή δε βλέπω θέμα καθόλου, όταν εννοούμε καθόλου εννοούμε καθόλου, νομικό θέμα μιλάμε, δε μιλάμε ούτε για σοφίσματα ούτε για κουτσομπολιά, ούτε πολιτικάντικα, μιλάμε για νομικά και νομικά δε βλέπω να υπάρχει θέμα, μπορώ να σας το εξηγήσω με απόλυτη σαφήνεια» και συνέχισε για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθη: «Έχει γίνει χαμός για τον απλό λόγο παρότι ο Ολυμπιακός έχει διοικητική εμπειρία, ένα θέμα πάρα πολύ απλό και ένα θέμα ανύπαρκτο το εμφάνισε με τόσο σύνθετο τρόπο ούτως ώστε να νομίζει κανείς όποιος το διαβάζει ότι έχει συμβεί κάτι ιδιαίτερο. Πλην όμως ο νόμος είναι σαφής και ο ΚΑΠ είναι σαφής και το άρθρο 69 είναι πολύ σαφές. Θα κάνω μερικές ρητορικές ερωτήσεις, για να καταλάβετε πόσο απλά είναι τα πράγματα και πόσο ανύπαρκτο είναι το ζήτημα. Θα έπρεπε για να υπάρχει θέμα ένας μέτοχος του ΠΑΟΚ να έχει μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη, δεν υπάρχει αυτό, θα έπρεπε ένα διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο κ. Γκαγκάτσης ας πούμε, να έχει μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθης ή να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ξάνθης, δεν υπάρχει αυτό, δεν έχει συμβεί. Θα έπρεπε μία εταιρεία συνδεδεμένη με τον ΠΑΟΚ, μία θυγατρική του ΠΑΟΚ να έχει μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη.

Δεν υπάρχει αυτό. Θα έπρεπε μία εταιρεία συνδεδεμένη με τον ΠΑΟΚ, θηγατρική του ΠΑΟΚ να ασκεί διοικητικά καθήκοντα στην ΠΑΕ Ξάνθη. Δεν υπάρχει ούτε αυτό. Ακούμε συνέχεια και μιλάνε όλοι αυτοί που μιλάνε για αυτό το θέμα, για ένα γήπεδο, για ένα ξενοδοχείο, για μία εταιρεία που στην ΠΑΕ Ξάνθη δεν έχει μετοχές, ακούμε για μετόχους που είναι ίδιοι στην εταιρεία της ΠΑΕ Ξάνθη και στις γηπεδικές εγκαταστάσεις της Ξάνθης, ίδια μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Και πού τα λέει αυτά ο νόμος; Και ποιο είναι το πρόβλημα; Εγώ δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω τι θα γράψει η επιτροπή στην έκθεση της, γιατί μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή κάνει έκθεση και ο αθλητικός δικαστής αποφασίζει και ο αθλητικός δικαστής ελέγχει τη βασιμότητα της έκθεσης αυτής. Τι θα γράψουν στην έκθεση; Δεν είναι δεσμευτική η έκθεση της επιτροπής, ελέγχεται η βασιμότητα της. Ασφαλώς και δεν είναι δεσμευτική.

Θα πρέπει ο αθλητικός δικαστής όταν την πάρει την έκθεση αυτή, να τη δούμε και εμείς βέβαια, να δούμε τι θα γράψουν αυτοί οι άνθρωποι γιατί εγώ απορώ σαν νομικός και πολλά χρόνια στον επαγγελματικό αθλητισμό, απορώ τι θα γράψουν. Με ποιο τρόπο δηλαδή ο ΠΑΟΚ ελέγχει την ΠΑΕ Ξάνθη. Δε μιλάμε για γηπεδικές εγκαταστάσεις, πισίνες, ξενοδοχεία. Και τι σχέση έχουν αυτά; Αυτή είναι η πρώτη μου τοποθέτηση και νομίζω πως αν ο ΠΑΟΚ θέλει να κερδίσει την υπόθεση, γιατί κινδυνεύει πράγματι, θα πρέπει να απλοποιήσει το θέμα, να το κατεβάσει στα πραγματικά νομικά του επίπεδα. Να επιμείνει στο άρθρο 69 του 2725, το οποίο λέει με σαφήνεια αυτά που απαγορεύονται, να επιμείνει στο άρθρο 30 του ΚΑΠ, το οποίο επίσης λέει με σαφήνεια όσα απαγορεύονται και τίποτα από αυτά που απαγορεύονται δεν το έχει κάνει ο ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και αυτή η αλήθεια θα φανεί, θα καταφανεί και θα αποδειχθεί, ενώπιον του αθλητικού δικαστή» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλτάκος που θα συζητηθεί και πολιτικά καθώς ο ίδιος σε άλλες περιπτώσεις απηχεί και τις απόψεις του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις