Ο Γιάννης Μπουρούσης στις 7 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την Εθνική Ελλάδος και σε συνέντευξη τουείπε: «Ήταν μια συνειδητή απόφαση. Από πέρυσι από τα "παράθυρα" έλεγα ότι θα πάω στην Κίνα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και θα ήταν το τελευταίο τουρνουά, αν δεν περνούσε απευθείας η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν και μια φυσιολογική εξέλιξη. Είναι περισσότερα από το σπίτι μου η Εθνική. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα ζοριστώ. Θα ήθελα να πάω στον Καναδά να την δω.

Η δική μου η γενιά δέθηκε με τον κόσμο, φέραμε ξανά επιτυχίες. Πηγαίναμε με όρεξη και αγάπη. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Γιαννάκη. Μας απέδειξε ότι πρέπει να αγαπάμε την εθνική, μας έδωσε την "ένεση" να την αγαπάμε και να παλεύουμε γι' αυτή.Αν κερδίζαμε εκείνο το ματς με την Ρωσία (στο Eurobasket 2017), θα ήμασταν πάλι στην ελίτ, θα μας έβλεπαν διαφορετικά, όχι μόνο στην Ελλάδα. Θα ήμασταν στην τετράδα. Κάθε παιχνίδι ήταν διαφορετικό, ακόμα και στα φιλικά. Δεν μπορώ να εκφράσω το συναίσθημα. Η αγάπη είναι αυτή που το κάνει ξεχωριστό.

Φίλοι που να έχουν μείνει στη ζωή μου από την ομάδα είναι δυο – τρεις. Περηφάνια νιώθεις όταν ακούς τον Εθνικό Ύμνο. Αντικρίζεις την σημαία μας, που είναι η πιο όμορφη και νιώθεις ανατριχίλα. Αν δεν έπαιζα μπάσκετ, δεν ξέρω πόσες φορές θα είχα ακούσει τον Εθνικό Ύμνο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις