Προσφυγικό Έβρος: Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συμμεριζόμενη τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα μας στέλνει άμεσα στα σύνορα τρεις νταλίκες με νερό φρούτα αναψυκτικά και αναλώσιμα για τους φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δίπλα τους θα βρεθεί και ομάδα εθελοντών της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όπως συμβαίνει πάντα όταν υπάρχει ανάγκη. Η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει στον Έβρο και ο Ολυμπιακός θα είναι εκεί. Δίπλα σε αυτούς που μας γεμίζουν υπερηφάνεια και θα τους παρέχουμε ότι χρειαστούν.

Δραματικές στιγμές εξελίσσονται εδώ και τέσσερις ημέρες στα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας μετά την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα για όλους τους μετανάστες, οδηγώντας τους προς τα σύνορα με την Ελλάδα.

Το επίκεντρο των γεγονότων βρίσκεται στις Καστανιές του Έβρου όπου χιλιάδες μετανάστες μεταφέρθηκαν από την Κωνσταντινούπολη, ενώ καθημερινά αυξάνονται οι προσφυγικές ροές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ιδίως στη Λέσβο και τη Σάμο.

Η κατάσταση στον Έβρο

Για τέταρτο συναπτό 24ωρο επικράτησε ένταση στο τελωνειακό πέρασμα στις Καστανιές καθώς και σε μια μεγάλη ακτίνα της συνοριογραμμής, καθώς χιλιάδες συγκεντρωμένοι μετανάστες επιχείρησαν να διασχίσουν με κάθε τρόπο τα σύνορα, συναντώντας την αντίσταση των ελληνικών αρχών, που έχουν σε μεγάλους αριθμούς κινητοποιηθεί στην περιοχή.

Το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας σημειώθηκαν επεισόδια στις Καστανιές και στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, με ρίψη χημικών και από τις δύο πλευρές. Οι ελληνικές αρχές εκτόξευσαν δακρυγόνα, αλλά αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι κάνιστρα με χημικά προήλθαν και από την τουρκική πλευρά των συνόρων όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι μετανάστες. Στο μεταξύ, μπλε μπογιά εκτοξεύει ο «Αίας» της ΕΛ.ΑΣ που επιχειρεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προκειμένου να εντοπιστούν όλοι όσοι από τους πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρήσουν να περάσουν τον φράχτη. Διαβάστε Αναλυτικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις