Κορονοϊός ποδόσφαιρο: O θανατηφόρος ιόςεξαπλώνεται σε όλη την υφήλιο, ήδη έως τώρα υπάρχουν9.000 καταγεγραμμένοι θάνατοι,με αποτέλεσμα οι περισσότερες κυβερνήσειςτου κόσμου να έχουν προχωρήσει σε αναστολή της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας. Υπάρχουν βέβαιακι έξι κράτη, τα οποία είναι απτόητα από την τραγική κατάσταση που κυριαρχεί διεθνώς. Συγκεκριμένα, ο λόγος για δύο ευρωπαϊκέςμία αφρικανική, δυο ασιατικές χώρες και την Αυστραλία (η οποία γεωγραφικά ανήκει στην Ωκεανία, ποδοσφαιρικά όμως έχει ενταχθεί στην ασιατική ζώνη).

Στην Τουρκία, παρά τις έντονες αντιδράσεις των ποδοσφαιριστώνσυνεχίζεται κανονικά η δράση κεκλεισμένων των θυρών. Αξίζει να σημειωθεί πως οΚολομβιανός φορ της Γαλατασαράι, Ραδαμέλ Φαλκάο, τόνισε ότι δεν θέλει να συνεχίζει να παίζει,ενώ ο Όμπι Μίκελ έλυσε το συμβόλαιό του με την Τράμπζονσπορ μετά από την άρνησή του ν' αγωνιστεί.Ίσως όμως και η γειτονική χώρα σύντομα να προχωρήσει σε αναστολή της αγωνιστικής δράσης. Μάλιστα, ο Υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας ανακοίνωσετην Πέμπτη (19/3) μέσω twitter ότι θα συναντηθεί με τους προέδρους των Ομοσπονδιών μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλειλόγω της έξαρσης του κορονοϊού, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση και να πάρουν μία απόφαση.

Στην Λευκορωσία διεξάγονται κανονικά όλα τα ματςμε τον εκπρόσωπο Τύπου της λίγκας να τονίζει ότι το πρωτάθλημα τώρα ξεκινά και προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία. Η δράση δεν έχει διακοπεί στο πρωτάθλημα του Μπαχρέιν, στο οποίο έχουν διεξαχθεί έντεκα αγωνιστικές, αλλά ούτε και σε αυτό της Σιγκαπούρης, το οποίο βρίσκεται στα πρώτα παιχνίδια του (από ένα έως τέσσερα ματς οι ομάδες που συμμετέχουν).

Στη Νιγηρία υπήρχε αγωνιστική δράση μέχρι πρότινος (18/3), αλλά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία έκρινε -έστω και αργοπορημένα- πως πρέπει να υπάρξει αναβολή μέχρι νεωτέρας.Έτσι η μοναδική αφρικανική χώρα στην οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα είναι η Ανγκόλα, η οποία αν και ακόμη δεν έχει καταγράψει επιβεβαιωμένο κρούσμα αποφάσισε χθες τα παιχνίδια να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Η A-League της Αυστραλίας συνεχίζει κανονικά παρά τις πιέσεις των ομάδων να σταματήσουν τα ματς, καθώς η ομοσπονδία αντιτείνει τις μεγάλες απώλειες στα έσοδα από τα τηλεοπτικά.