Άγιαξ: Δεν είναι όλα… μαύρα! Σε τηλεοπτική εκπομπή της Ολλανδίας, μέλη της οικογένειάς του Νούρι,επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά έπειτα από 2,5 χρόνια, ότι ο μαροκινής καταγωγής μέσος, έχει ξυπνήσει από το κώμα. Μάλιστα,ανταποκρίνεται στους γύρω του και είναι σε αναπηρικό καροτσάκι. Υπενθυμίζεται πως ήταν 8Ιουλίου, όταν κατά τη διάρκεια ενός φιλικού προετοιμασίας του Άγιαξ στην Αυστρία κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης, ο 20χρονος τότε Αμπντελάκ Νούρι, έπεσε αναίσθητος στο έδαφος και δεν ξανασηκώθηκε. Η τότε Η διάγνωσηήταν πως υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και ήταν σε κίνδυνο ακόμη και η ίδια του η ζωή.

«Ο Άπι είναι στο αναπηρικό του καροτσάκι. Ανταποκρίνεται. Είναι εκεί, είναι μέλος της οικογένειας. Οι συζητήσεις είναι πάντα όπως ήταν, συνήθως για ποδόσφαιρο. Φαίνεται ότι είναι εκεί. Μερικές φορές φαίνεται απλανής, ανάλογα με την κατάσταση. Αυτό μπορεί να συμβεί για παράδειγμα αν τον ρωτήσεις κάτι για εκείνον. Αλλά είναι πολύ καλύτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Ζει στο δικό του σπίτι, που του αγοράσαμε μετά τις 8 Ιουλίου του 2017. Είναι πάντα απόσταση περπατήματος από την οικογένειά του. Ήταν τόσο δύσκολο στην περίοδο νοσηλείας. Ένα μέλος της οικογένειας είχε “βάρδια” 24 ώρες και μετά ερχόταν κάποιος να τον αλλάξει. Ποτέ δεν έμεινε μόνος. Η μητέρα του τον υποστήριζε πάντα. Τώρα υπάρχουν συνήθως τέσσερα ή πέντε μέλη της οικογένειας, συν την ιατρική φροντίδα».

Όπως και να έχει, η οικογένεια του Νούρι εξέφρασετα παράπονά της για τον Άγιαξ. «Ο Άγιαξ δεν προσέφερε τη στήριξη που χρειαζόμασταν», είπε ο δικηγόρος, Καλίντ Κασέμ. «Δεν έχουμε πάρει κάποια αποζημίωση έπειτα από όλα αυτά. Το τονίζω δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι μια σημαντική εκκρεμότητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ένα τέλος σε αυτή την άσχημη περίοδο».