Ιτούδης:Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Σλοβενίας, Ματέι Έριαβετς, μίλησε σε ιστοσελίδα της χώρας του, μέσω της οποίας ανακοίνωσε αρχικά την απομάκρυνση του Ράντο Τριφούνοβιτς από τη θέση του head coach (θα συνεχίσει βέβαια στο επιτελείο). Από εκεί και πέρα τόνισε πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον Δημήτρη Ιτούδη. "Είναι ένας καλός άνθρωπος και καλός επαγγελματίας" σχολίασε αρχικά για τον μέχρι πρότινος ομοσπονδιακό τεχνικό της Σλοβενίας, για να προσθέσει πως "δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει μαζί με τον Δημήτρη Ιτούδη. Νομίζω ότι κάθε προπονητής στην Σλοβενία θα μπορούσε να μάθει πολλά από αυτόν".

Για να γίνει, ακολούθως, πιο σαφής σε ό,τι αφορά στον έμπειρο τεχνικό: "Δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο, αφού ούτε εμείς ούτε ο Δημήτρης Ιτούδης γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Είμαστε σε καθημερινή επαφή, αλλά αυτή την στιγμή η αθλητική επικαιρότητα δεν είναι σε πρώτο πλάνο, αφού όλοι ασχολούμαστε περισσότερο με την οικογένειά μας. Την Τετάρτη συμφωνήσαμε να επανέλθουμε σε συζητήσεις μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες".

Όσον αφορά τονΡάντο Τριφούνοβιτς ανέλαβε τα ηνία της Σλοβενίας μετά την κατάκτηση του EuroBasket 2017 (ήταν στο επιτελείο του Ιγκόρ Κοκόσκοφ τότε), δίχως όμως να καταφέρει να την οδηγήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Οι πολλές απώλειες εν μέσω των παραθύρων δεν επέτρεψαν στους Πρωταθλητές Ευρώπης να δώσουν το "παρών" στη μεγάλη διοργάνωση.