ΑΕΚ υπογειοποίηση:Σήμερα έχουμε προεργασίες στους χώρους-δρόμους που θα εργαστεί η ΙΝΤΡΑΚΑΤ για την υπογειοποίηση και από αύριο Τρίτη θα δούμε και τις μπουλντόζες να ξεκινούν Μάλιστα αναμένεται να προχωρήσει και η προέκταση των αντιστηρίξεων αφού ένα κομμάτι του “τόξου” που έχει σχηματιστεί μπροστά στην παλιά σκεπαστή θα βγαίνει και στο δρόμο. Οι αντιστηρίξεις να θυμίσουμε είναι κομβικό έργο υποδομής έτσι ώστε η υπογειοποίηση και το κτίριο που θα περιλαμβάνει τα δύο μουσεία μεταξύ άλλων να τρέχουν μαζί και να μην χαθεί χρόνος.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακες ρυθμίσεις που ισχύουν από σήμερα:

«Λόγω εκτέλεσης εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας και υπογειοποίησης τμημάτων των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών, περιοχής Δήμων Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνα και Ν. Ιωνίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κατά το χρονικό διάστημα από 24.03.2020 έως 23.03.2021.

Για τη διευκόλυνση τους, παρακαλούνται οι οδηγοί να επιλέγουν τις ακόλουθες εναλλακτικές διαδρομές:

Για τα οχήματα τα οποία κινούνταν δια μέσου του δρομολογίου: Λ. Εθν. Αντιστάσεως – Ελ Αλαμέιν – Πατριάρχου Κων/νου – Φωκών – Λ. Δεκελείας:
Αριστερή στροφή από τη Λ. Εθν. Αντιστάσεως στη Λ. Ηρακλείου – δεξιά οδός Παπαναστασίου – αριστερά οδός Ιωνίας – δεξιά οδός Προύσης – συνέχεια ευθεία προς Λ. Δεκελείας ή αριστερά προς την οδό Σμύρνης – αριστερά οδός Φωκών και συνέχεια ευθεία προς Λ. Δεκελείας.

Ευθεία από Λ. Εθν. Αντιστάσεως προς την οδό Ελ Αλαμέιν – δεξιά οδός Σμύρνης – συνέχεια ευθεία μέσω οδού Ρίμινι – αριστερά οδός Ελ. Βενιζέλου – συνέχεια ευθεία προς Λ. Δεκελείας.

Για τα οχήματα τα οποία κινούνταν δια μέσω του δρομολογίου: Πίνδου – Φωκών – Πατριάρχου Κων/νου – Ελ Αλαμέιν – Λ. Εθν. Αντιστάσεως:

Λ. Δεκελείας – δεξιά οδός Τρυπιά – αριστερά οδός Βρυούλων – συνέχεια ευθεία μέσω οδού Φαναρίου – αριστερά οδός Σμύρνης – δεξιά οδός Σύλλης – συνέχεια ευθεία μέσω οδού Παπαναστασίου – συνέχεια αριστερά Λ. Ηρακλείου προς Λ. Εθν. Αντιστάσεως.

Για τα οχήματα τα οποία κινούνταν δια μέσω του δρομολογίου: Λ. Δεκελείας – Φωκών – Πατριάρχου Κων/νου – Ελ Αλαμέιν – Λ. Εθν. Αντιστάσεως:

Δεξιά οδός Φαναρίου – αριστερά οδός Σμύρνης – δεξιά οδός Σύλλης – συνέχεια ευθεία μέσω οδού Παπαναστασίου – συνέχεια αριστερά Λ. Ηρακλείου προς Λ. Εθν. Αντιστάσεως.

Για τα οχήματα τα οποία κινούνταν δια μέσω του δρομολογίου: Πατριάρχου Κων/νου – Φωκών – Λ. Δεκελείας:

Αριστερά οδός Λεύκης – δεξιά οδός Κηφισού – δεξιά οδός Αλ. Παπαναστασίου – αριστερά οδός Ιωνίας – δεξιά οδός Προύσης – συνέχεια ευθεία προς Λ. Δεκελείας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση».

Δηλώσεις του Δημάρχου Νέα Φιλαδέλφειας Γιάννη Βούρου

Μια πολύ σημαντική ημέρα χαρακτήρισε την σημερινή ο Γιάννης Βούρος. Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 (με τα τρυπάνια να ακούγονται στο βάθος αφού από το πρωί δίνει το παρών στην Αγιά Σοφιά) και αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχει το έργο της Υπογειοποίησης για την ΑΕΚ αλλά και την πόλη ολόκληρη.

«Είναι πολύ σημαντική μέρα για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπαίνουμε στην τελική φάση για το μεγάλο έργο του γηπέδου της ΑΕΚ. Το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα ξεχαστεί η όλη δυσπραγία της κίνησης.Να υπογραμμίσω εδώ τις συνθήκες των διαπραγματεύσεων που έγιναν τους τελευταίους μήνες και να εξάρουμε τη στάση της Περιφέρειας, του κ. Πατούλη, του αντίστοιχου αρμόδιου Υπουργείου, τηςDIMAND,τηςINTAKATκαι των δικών μας ανθρώπων της δημοτικής αρχής.

Δεν ευλογούμε τα γένια μας αλλά ο Δήμος ήταν το αντικλείδι για να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο», τόνισε. Όταν κλήθηκε να αναφερθεί στην αρωγή της νέας δημοτικής αρχής στην εξέλιξη των εργασιών σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, δεν θέλησε να σταθεί σε αυτό το κομμάτι. «Ας μη γυρίζουμε στο παρελθόν. Το παρελθόν είναι οι ρίζες για το μέλλον, αλλά δεν μου αρέσει να μεμψιμοιρώ. Το θέμα είναι πως το μεγάλο αυτό έργο υλοποιείται προς όφελος και της ΑΕΚ, αλλά και της ιστορικής μνήμης και του πολιτισμού. Αλλά και προς όφελος της πόλης μας, που θα καταταγεί σε αυτές που σέβονται τον πολιτισμό».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου και το αν θα τελειώσει σε έναν χρόνο, είπε: «Δεν θα είμαι τόσο αισιόδοξος, γιατί ποτέ δεν ξέρεις όταν σκάβεις τι μπορείς να συναντήσεις. Ας βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα 16 μηνών για να είμαστε μέσα». Τέλος, δεσμεύτηκε απέναντι στους πολίτες για το αποτέλεσμα. «Δεν θα γίνει κάτι αντιαισθητικό. Θέλω να το ξέρουν αυτό οι πολίτες. Θα δημιουργηθεί ένα πάρκο και θα αλλάξει όλη η Νέα Φιλαδέλφεια και η Χαλκηδόνα. Θα παραδοθεί ένα πάρκο 10 στρεμμάτων με πράσινο κάτι το οποίο δεν υπήρχε. Υπήρχαν μόνο στενοί δρόμοι. Δεν είναι ότι βυθίζουμε το δρόμο. Από πάνω θα υπάρχει 10 στρέμματα όπου εκεί που ήταν τσιμένο όλο αυτό θα γίνει πάρκο. Θα έχουμε την τύχη, την ευλογία και τα χρήματα να αλλάξουμε όλη την εικόνα της περιοχής, όχι μόνο τη βιτρίνα, αλλά και επί της ουσίας.Είναι ένα πρώτο βήμα για να αλλάξει όλη η πόλη όψη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις