Με την αγωνιστική δραστηριότητα στο ποδόσφαιρο να έχει μπει στο… ψυγείο, η «ανυπάκουη» Λευκορωσία προχώρησε σήμερα στην πρώτη… σέντρα της σεζόν στην Premier League, επιτρέποντας την παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο.

Οι Λευκορώσοι είναι οι μοναδικοί που συνεχίζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα και γι’αυτό ο Χλεμπ, ο διασημότερος παίκτης που έβγαλε ποτέ η χώρα, έκανε πρόσφατα δηλώσεις και αστειεύτηκε λέγοντας πως «Μέσι και Ρονάλντο πρέπει να έρθουν εδώ για να παίξουν μπάλα»

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Λευκορωσία πούλησε δικαιώματα για μετάδοση των αγώνων σε άλλες χώρες. Τα δικαιώματα αγόρασαν κανάλια από τη Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ ακόμα και το ντόπιο ενδιαφέρον έχει αυξηθεί. Στη Λευκορωσία μπορούν ελεύθερα να βλέπουν την Premier League και την La Liga, χωρίς συνδρομή, οπότε είναι λογικό να επιλέγουν να παρακολουθήσουν στην τηλεόραση αυτά τα ματς και όχι εκείνα του δικού τους πρωταθλήματος.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Λευκορωσίας, Βλαντιμίρ Μπαζάνοφ, επισήμανε μάλιστα ότι μόνο 51 κρούσματα κορονοϊού είχαν καταγραφεί στη χώρα και δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην αρχίσει η σεζόν.

«Για ποιο λόγο δεν πρέπει να το αρχίσουμε; Υπάρχει έκτακτη κατάσταση στη χώρα μας;», είπε αρχικά ο Μπαζάνοφ και συνέχισε: «Δεν υπάρχει κρίσιμη κατάσταση, οπότε αποφασίσαμε να αρχίσουμε το πρωτάθλημα εγκαίρως».

Ο Μπαζάνοφ, άλλωστε, δήλωσε πρόθυμος να παραβρεθεί και ο ίδιος στα γήπεδα: «Αν ακολουθήσατε το τελευταίο πρωτάθλημα, τότε ξέρετε ότι παρακολουθώ συνεχώς αγώνες. Και στον πρώτο γύρο αγώνων σχεδιάζω να είμαι σε τρεις αγώνες».