Τζίμερ Φριντέτ: Είναι γεγονός πως κατά τηνδιάρκεια της σεζόν έχουν ακουστεί πολλάγια το μέλλον του Τζέισι Κάρολ, ενώ μάλιστα φαίνεται πως είναι πολύ πιθανό το σενάριο ο Αμερικανός killer να γράψει τους τίτλους τέλους στην μεγάλη καριέρα του. Σε μία τέτοια περίπτωση, είναι δεδομένο πως ο Πάμπλο Λάσο θα ψάξει παίκτη για να καλύψει το μεγάλο κενό και η ιστοσελίδα «defensacentral» επικεντρώθηκε σε πέντε υποψηφίους που ταιριάζουν στο προφίλ που αναζητά ο Ισπανός κόουτς.

Ανάμεσα τους και ο παίκτης του Παναθηναϊκού, Τζίμερ Φριντέτ, ο οποίος πάντως έχει ακόμη συμβόλαιο με το «τριφύλλι», ενώ στην πρώτη του σεζόν στη Euroleague είχε κατά μέσο όρο 12.9 πόντους με 41.7% στα τρίποντα. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονται τα ονόματα των Κλέμεν Πρέπελιτς (σ.σ. ανήκει ήδη στη Ρεάλ), Φλέτσερ Μαγκί, Αξέλ Μπουτέιγ και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (σ.σ. που φυσικά δεν παίζει στην ίδια θέση με τον Κάρολ».


ΟΤζέιμς Ταφτ «Τζίμερ» Φριντέτ(James Taft "Jimmer" Fredetteγενν.25 Φεβρουαρίου1989) είναιΑμερικανόςεπαγγελματίαςκαλαθοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ωςσούτινγκ γκαρντγια τονΠαναθηναϊκόστηνΑ1 Εθνικήκαι τηνΕυρωλίγκα. Ο Φροντέτ ήταν ο Εθνικός Παίκτης της Χρονιάς του 2011 στην κολεγιακή καλαθοσφαίριση, μετά την κατάταξη του ως κορυφαίος σκόρερ σε όλη την NCAA Division I, κατά τη διάρκεια της senior σεζόν του για τοΠανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ.

Ο Φρεντέτ γεννήθηκε στοΓκλενς ΦολςτηςΝέας Υόρκηςαπό τους Αλ και Κέι Φριντέτ και ήταν ο νεότερος από τα τρία παιδιά. Η μητέρα του ήθελε να τον ονομάσει κάτι μοναδικό και του έδωσε το όνομα «Τζίμερ».

Από την πρώιμη του παιδική ηλικία, ο Φριντέτ έδειξε ασυνήθιστη αφοσίωση στον αθλητισμό. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, Τι Τζέι, θυμάται: «Ήταν ο πιο αποφασιστικός, ανταγωνιστικός τετράχρονος που είχα δει ποτέ». Ο Τι Τζέι τον βοήθησε να προπονηθεί για την καλαθοσφαιρική σταδιοδρομία του πριν από τονηπιαγωγείο.Συχνά έπαιζε με τον Τι Τζέι, επτά χρόνια μεγαλύτερο του και τους φίλους του Τι Τζέι στο γήπεδο της πίσω αυλής του σπιτιού της οικογένειας. Ο Φριντέτ μπορούσε να σημειώσειτρίπονταστην ηλικία των 5 ετών και ανέπτυξε κινήσεις για να μπορεί να περνάει τους μεγαλύτερους αντιπάλους του. Ο Τι Τζέι θυμάται επίσης ότι ο αδελφός του «ήθελα να βρίσκει τρόπους να κερδίζει, ακόμα κι αν μειονεκτούσε σωματικά. Από τη στιγμή που ήταν 10 ετών, έλεγα σε όλους ότι πρόκειται να παίξει στοNBA.»

Άλλα μέλη της οικογένειας βοήθησαν τον Φριντέτ στην ανάπτυξή του. Ο πατέρας του, οικονομικός σύμβουλος, τον εισήγαγε σε αγώνες μονού εναντίον ενηλίκων στην ηλικία των 8 ετών. Καθώς ο Φριντέτ αναπτυσσόταν, ο πατέρας του τον πήρε σε περιστασιακά οδικά ταξίδια στοΧάρτφορντκαι τη Νέα Υόρκη για πιο έντονο ανταγωνισμό και επίσης βοήθησε στην προπόνηση των σχολικών ομάδων του. Η μητέρα του του επέτρεψε να ντριμπλάρει με τη μπάλα σε όλο το σπίτι και ακόμη έφτιαξε έναν ειδικό χώρο στο υπόγειο τους. Ο αδελφός του, Λι Ταφτ, ένας προσωπικός γυμναστής που τώρα λειτουργεί σχολείο προπόνησης ταχύτητας στηνΙνδιανάπολη, τον ξεκίνησε με ασκήσεις τρεξίματος στην ηλικία των 5 ετών και εξακολουθεί να συνεργάζεται με τον Φριντέτ

Στις 15 Ιουλίου 2019, ο Φριντέτ υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τονΠαναθηναϊκό.